16 Април, 2020 06:45 1 974 1

На Апенините връщат футбола с Купата на Италия

  • футбол-
  • купа на италия-
  • коронавирус

Идеята футболът да се завърне именно с реваншите от турнира за националната купа се е харесала от всички страни

На Апенините връщат футбола с Купата на Италия - 1

Ръководството на италианския футбол обмисля интересна идея за подновяването на сезона. Според „La Repubblica“ планът включва първите мачове след отмяната на карантината да не са от Серия А, а от турнира за Купата на Италия. Той е на етап полуфинали, като първите срещи от тях вече се изиграха. В тях Милан и Ювентус направиха 1:1 на "Сан Сиро", а Наполи победи с минималното 1:0 Интер като гост.

Идеята футболът да се завърне именно с реваншите от турнира за националната купа се е харесала от всички страни. Това ще даде повече време за подготовка на отборите, които вече не участват в турнира. Освен това, мачовете от Купата на Италия се излъчват по държавната телевизия „RAI“, а не по платените канали, които държат правата за Серия А.

Шефовете на федерацията имат два варианта за финала. Единият от тях е той да се изиграе на "Олимпико" в Рим, а другият - да бъде насрочен за лятото.

Ръководството на италианската федерация планира отборите да започнат да тренират на 4 май. Преди това всички футболисти трябва да бъдат тествани за коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гунди

    5 0 Отговор
    VIVA ITALIA!