Last news in Fakti

17 Април, 2020 15:20 2 195 1

Откриват без публика шампионата във Формуа 1

  • формула 1-
  • red bull racing-
  • red bull-
  • коронавирус

Австрия наложи ограничения, свързани с разпространението на коронавируса, за всички събития до 30 юни

Откриват без публика шампионата във Формуа 1 - 1
Снимка: БГНЕС

Шефът на отбора на Red Bull Кристиан Хорнер вярва, че Гран При на Австрия без публика е абсолютно възможно да се проведе през юли. Според Хорнер инфраструктурата на пистата „Red Bull Ринг“ край град Шпилберг позволява всички критерии на ФИА да бъдат завършени бързо за старта на 5 юли. Австрия наложи ограничения, свързани с разпространението на коронавируса, за всички събития до 30 юни.

Пандемията принуди организаторите от Формула 1 да отложат или отменят първите девет състезания за сезона. Гран При на Франция в края на юни най-вероятно също ще бъде отложено, а следващото в календара е австрийската надпревара.

„Перспективата да успеем да проведем състезание без зрители е абсолютно осъществима. За началото на сезона има определени схеми, за които се говори – събития без множество хора, потенциално фокусиране върху телевизията, ограничен оперативен персонал, което е начин да започне първенството. Австрия е вариант, който се обсъжда, но, разбира се, трябва да се работи с местните власти и правителството. В момента това е само в процес на обсъждане“, заяви британецът.

Междувременно, Хорнер също се съгласи с управляващия директор на Формула 1 Рос Браун, че този сезон може да има само 18 състезания и да започне през юли.

„Сигурен съм, че можем да проведем 18 състезания преди края на годината, ако започнем през юли. Ще бъде трудно, но мисля, че ще успеем в такъв ритъм, въпреки че ще бъде сериозно предизвикателство“, коментира още шефът на „Red Bull“.

Австрийският министър на спорта Вернер Коглер заяви вчера, че правителството няма да възпрепятства провеждане на надпреварата без публика, но добави, че настоящите строги имиграционни политики могат да представляват голяма пречка, тъй като екипите на Формула 1 пристигат от цял свят.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кои го ебе за тея глупости

    1 3 Отговор
    Не са интересни отдавна