17 Април, 2020 18:03 1 761 2

Ето при какви правила се подновяват тренировките в Италия

  • италия-
  • серия а-
  • футбол-
  • кристиано роналдо-
  • коронавирус

За да могат обаче играчите да се завърнат на терените и във фитнес залите, те ще трябва да спазват куп мерки по безопасност

Ето при какви правила се подновяват тренировките в Италия - 1

Всички в Италия жадуват за футбол, а спортният министър Винченцо Спадафора изрази увереност, че на 4 май тимовете ще подновят тренировки. За да могат обаче играчите да се завърнат на терените и във фитнес залите, те ще трябва да спазват куп мерки по безопасност. Corriere dello Sport публикува какви ще са те:

*Играчите ще бъдат привиквани за начало на подготовката по различно време, за да няма струпване на хора. След това те ще бъдат тествани за COVID-19.

*През първата седмица всички футболисти ще бъдат изолирани в специален лагер. Там те ще трябва да спазват социална дистанция един спрямо друг по време на храненията, като няма да могат да се скупчват на шведски маси. Всеки ще консумира оставена му предварително храна.

*Футболистите ще бъдат настанени в самостоятелни стаи, в които и ще се къпят. Те няма да използват душовете в съблекалните

*По време на самите тренировъчни упражнения футболистите ще бъдат разделени на три групи:

В първата ще са тези, които са заразени и имат проблеми с дишането. На тях ще ми се правят допълнителни изследвания на сърцето, белите дробове, черния дроб и бъбреците.

Във втората група ще са тези състезатели с леки симптоми на коронавирус.

В третата ще са тези с отрицателни резултати.

*През първата седмица няма да се провеждат тренировъчни мачове и играчите от една група ще са задължени да не се приближават до тези от другите две

*На втората седмица пълноценни занимания ще започнат да провеждат само тези с отрицателни тестове. Останалите ще стартират на по-късен етап, когато състоянието им позволява

*Тестове ще продължат да бъдат правени постоянно. Ако някой играч се окаже заразен, всички останали от отбора ще трябва да бъдат проверени наново. Самите тестове ще бъдат извършвани от здравни работници от съответния регион на Италия, в който се намира клубът.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гунди

    2 0 Отговор
    Мачове пред публика щели да се играят чак през март 2021г ! Тогава щели да отворят и границите! АМИ КАК ЩЕ ЖИВЕЕМ ДО ТОГАВА?

    Коментиран от #2

  • 2 Бммм

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гунди":

    Според теб как са живяли хората по време на втората световна война и след нея?