20 Април, 2020 10:28 2 264 9

Австралиец скочи срещу Надал, Федерер и Джокович

  • джокович-
  • федерер-
  • надал-
  • помощ-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • милман

"Защо чакаха тази глобална пандемия, за да започнат да помагат?", пита Джон Милман

Австралиец скочи срещу Надал, Федерер и Джокович - 1
Снимка: БГНЕС

Австралиецът Джон Милман недоволства срещу решението на тримата тенори в тениса - Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер, да създадат фонд, който да подпомага състезателите на по-долните места в ранглистата.

"Ако сме притеснени за играчите от 250-о до 700-но място в света, защо бе нужно да се чака появата на тази глобална пандемия, за да бъде осъзнато нещо толкова очевидно. Твърде много години големите пари в тениса са заложени само в големите състезания за сметка на малките", написа в профила си в Туитър Милман, който е под №43 в света.

Джокович, който е президент на Съвета на играчите в АТР, наскоро заяви пред "Екип", че е изпратил писма до всички играчи от топ 100, в които ги моли да дарят пари за фонда, като сумата е разпределена според скала.

Играчите от топ 5 са помолени да помогнат с по 30 000 долара, докато Милман попада в групата с дарения от 10 000 долара.

Според сърбина целта е да се съберат общо 4,5 милиона долара. Част от тях ще бъдат набавени и от турнирите от Големия шлем и Финалите на АТП. Сумата ще бъде разпределена по равно между играчите, като всеки от тях ще получи по 10 000 долара.

Заради глобалната пандемия от COVID-19 тенисът утихна в началото на март, когато за неопределен период бяха спрени всички състезания.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мъкаааа

    7 1 Отговор
    Не е скочил човекът,просто си пита.
  • 2 Ферхунд

    16 0 Отговор
    Ами сега го правят понеже не играят и съответно хората се загрижили за колегите си. А иначе ако не му харесва заплащането на австралйчето да си смени професията.
  • 3 Николай

    8 1 Отговор
    Сигурно, защото получават колкото са изкарали и тенисът позволява да изкарваш според възможностите ти и ако нямаш възможности си свободен да пробваш нещо друго
  • 4 Ина

    3 0 Отговор
    Как може да е толкова нагъл? Не стига, че искат да помогнат, правят го и той ще бъде подпомогнат, а и пак невоволства. Но той си е нагал по принцип.. Гледала съм го и държанието му не е спортсменско.

    Коментиран от #9

  • 5 Обективен

    1 0 Отговор
    Милман не ме интересува, но думите му са повод да помислим справедлива ли е тази огромна ножица между доходите на тенисистите от различните части на таблицата.Сега във футбола рязко ще паднат трансферите на играчи,вероятно ще слязат надолу и наградните фондове на големите турнири.Ще видим какво ни е подготвил коронавирусът
  • 6 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ВСЕКИ "ПРОФЕСИОНАЛЕН" ТЕНИСИСТ ; РИТНИТОПКОВЕЦ ; БАСКЕТБОЛЪР ;ВОЛЕЙБОЛЪР И Т. Н. ... Е ТРЪГНАЛ ОТ ДЕТСКИТЕ ШКОЛИ ...КОЙ ИМ Е ДЛЪЖЕН ДА ГИ ИЗДЪРЖА !?!?!? КОЙ Е ДЛЪЖЕН ДА ИЗДЪРЖА -ЧАСТНИТЕ ФИРМИ ОТ ГОСПОДАРИ, ИНЖЕНЕРИ И ТЕХНИЦИ И ОБЩИ РАБОТНИЦИ - ОТРЕЧЕНОТО КОЛЕКТИВНО ОБЩЕСТВО- ИЛИ ЕВРЕЙСКАТА СИСТЕМА ОТ БАНКИ /ЧАСТНИ / !?!?!? КОЙ ОПРЕДЕЛЯ СТОЙНОСТТА НА ЧОВЕШКИЯ ТРУД -ПРОИЗВЕЖДАЩ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ БЛАГА ЗА ЖИВОТ !!!!??????????
  • 7 Хаха

    0 0 Отговор
    Когато г-н Милман започне да пълни стадиони и зали с участието си срещу никому неизвестни състезатели може и да имат тежест думите му. Честно казано смятам, че посоката е насочена към финансиране от правтелства и държави. Фонда на турнир си е частно решение и ако на някой не му харесва да не участва.
  • 8 Чичо Тони

    1 0 Отговор
    Проблема не е в първите трима а в организаторите на АТР и WTA турнирите. Преразглеждат наградните фондове и нещата си застават на местата.
  • 9 Чичо Тони

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ина":

    Точно Милман е далече от тези, които ще бъдат подпомогнати. А и визията му на корта лъже.