Last news in Fakti

20 Април, 2020 10:58 2 393 6

Цанко Цветанов: Родните футболисти тренират два часа и после са по кафенетата

  • бфс-
  • футболисти-
  • първенство-
  • кафенета-
  • цветанов-
  • михайлов-
  • развитие-
  • коронавирус

"Боби Михайлов беше прекалено добър, искаше всички да бъдат доволни", смята легендата

Цанко Цветанов: Родните футболисти тренират два часа и после са по кафенетата - 1
Снимка: БГНЕС

Един от героите на България от Мондиал 1994 в САЩ Цанко Цветанов говори за проблемите на родния футбол и каза какво мисли за завършването на сезона. Според бившия защитник на Левски футболистите тренират малко през деня, а после през повечето време висят по кафенетата.

Легендарният бек смята, че Боби Михайлов се е справял не толкова лошо начело на БФС, но е прекалено добър и е искал всички да бъдат доволни.

"Не мога да кажа дали извънредното положение ще приключи на 13 май. Надявам се, че шампионатът ще успее да завърши, тъй като от Втората световна война не се е случвало първенството ни да не приключи. Аз лично се надявам да се изиграят всички мачове, които са останали. Имаме обаче и проблеми. Ако шампионатът не завърши до 30 юни, има футболисти с изтичащи договори, нов сезон, европейски клубни турнири. Но тези проблеми не може само БФС да ги реши, а по-скоро ФИФА и УЕФА", сподели Цветанов пред БНТ.

"Най-добрият вариант е първенството да се изиграе в пълната му форма, ако е възможно. Аз мисля, че българският футбол и спорт, както и световният, търпят големи загуби. Надявам се, че и останалите български клубове ще кандидатстват по програма 60/40, както го направи Лудогорец или ще получат някаква помощ от държавата. В клубовете не са само футболистите има и други хора, които не взимат заплатите на играчите", добави героят от САЩ'94.

"От футболния съюз трябва да са далеч по-инициативни в тази ситуация и да предложат помощ на клубовете. Ако не беше кризата, щеше да има официален претендент за президентския пост. Досегашният президент се справяше не толкова лошо. Случиха се нефутболни неща, за да не бъде той на поста си. Боби Михайлов беше прекалено добър, искаше всички да бъдат доволни. За мен расисткият скандал на България - Англия се преекспонира.

Футболният съюз можеше да инвестира много повече в обучение на кадри. Трябва да се реши и треньорският въпрос. В България договорът с треньор е нещо просто хей така. Както ние треньорите се стараем да излезем в чужбина, футболистите също го правят. Така, че е нормално и в България да има чужденци. Не мисля, че са на по-голяма почит, за съжаление не създаваме добри български футболисти. Ако имахме, нямаше клубовете да се обръщат към чужденци. Ако един чужденец дойде и играе за 2000 евро, то колко ще получава един българин – 1000 лв.", каза още бившият защитник на Левски.

"Би трябвало да се обърне внимание на развитието на младите и да продаваме футболисти и тогава нямаше да бъде толкова тежка ситуацията в момента. Надявам се, че тази пандемия ще помогне на българския футбол да се върне към корените си и да започне да произвежда футболисти. Рецептата е работа. Много говорим, но малко работим. Аз, когато бях млад футболист, тренирах по 12 часа, а те тренират по пет, а после са по кафетата. Няма как с пет часа да достигнеш високо ниво. Чисто физически изоставаме, без да говорим за тактика. Може да погледнете кои треньори говорят трябва да налагаме младите, а правят обратното. Не стига само да го пускаш младия футболист, трябва и да го обучаваш, а опитните футболисти трябва да му помагат. Въпреки че ние бяхме добре тренирани и подготвени, излизайки навън установих каква е разликата в разбирането на професионализма. Тук тренировката е два часа, а после са на кафе, на разходка, обясняват на приятели нещата от живота", завърши бившият национал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    10 0 Отговор
    И заплатите са им много.

    Коментиран от #2

  • 2 Станишев Стойнев

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    То затова се става футболист, инак за повече работа щяха да редят плочки, а колко тренират зависи от треньора и президента
  • 3 Цанкоооо

    2 5 Отговор
    Вчера излезна от селкопа днеска вече акъл даваш ...!!
  • 4 Оня

    9 0 Отговор
    Излиза някой , казва каква е истината в момента , а всички му се нахвърлят отгоре , че този бил еди-какъв си ! А всички в страната знаят това и го виждат , но да се говори затова е било кощунство!!! И вместо да нападнат некадърниците по нашите стадиони , те нападат Цанко Цветанов, че нямал право да говори..... И после има - ИгралИ сме добро- немалЕ сме шансУ
  • 5 Ссаа

    6 0 Отговор
    Родните футболисти за нищо не стават. Единствено стават да прибират не справедливи големи заплати .
  • 6 Рошко

    3 0 Отговор
    Грешка и по баровете, и клубовете ама нощните