Last news in Fakti

20 Април, 2020 15:58 2 069 3

Джокович: Не съм сигурен дали бих използвал ваксина срещу COVID-19

  • ваксина-
  • джокович-
  • противник-
  • поставяне-
  • коронавирус-
  • тенис

„Лично аз съм противник на ваксинацията", призна сръбският тенисист

Джокович: Не съм сигурен дали бих използвал ваксина срещу COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС

Новак Джокович изказа мнение, че е противник на ваксинацията и не е убеден, че би използвал такава срещу коронавируса, дори и това да бъде задължително за тенисистите.

Както е известно, най-голямата надежда към момента за справяне окончателно с пандемията е създаването на ваксина. Затова и в тениса заговориха, че може да стане задължително състезателите да се ваксинират преди да се завърнат на корта. Световният №1 обаче призна, че в такъв случай ще трябва да вземе важно решение.

„Лично аз съм противник на ваксинацията и не бих искал да съм принуден от някого да взема ваксина, за да мога да пътувам“, заяви Джокович в чат на живо със сръбските си колеги в тениса.

„Но ако стане задължително, какво ще стане? Ще трябва да взема решение. Имам мои собствени виждания по въпроса и дали те ще се променят във времето, не знам.“

„Хипотетично, ако сезонът се поднови през юли, август или септември, макар и да е малко вероятно, разбирам, че ваксината ще стане изискване веднага след като сме извън стриктна карантина и няма ваксина все още.“

Към момента обаче медицинските експерти споделят,, че ваксината срещу коронавируса няма да бъде готова поне до следващата година, което допълнително поставя под въпрос подновяването на тениса и спорта като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    2 2 Отговор
    Ама хич не си будала, и не се чуди бил ГЕЛ много ше са кефи как подскачаш на лаптопа му
  • 2 Р Рад

    3 3 Отговор
    Ваксинирайте путаша, иначе няма да можете да го мумифицирате ако хване корона.
  • 3 Фен

    8 0 Отговор
    Само безумци и неграмотни биха я използвали, Новак. Има и такива.