21 Април, 2020 20:00 1 556 1

В Австрия подновиха тренировките

  • футбол-
  • австрия-
  • коронавирус

Първи към групови занимания на открито пристъпиха лидерът в шампионата ЛАСК, както и преследвачът РБ Залцбург.

В Австрия подновиха тренировките - 1
Снимка: БГНЕС

Австрийските отбори поетапно започват тренировъчен процес в очакване на рестарт на местната Бундеслига.

Първи към групови занимания на открито пристъпиха лидерът в шампионата ЛАСК, както и преследвачът РБ Залцбург. ЛАСК има 27 точки след 22 кръга, а Залцбург е втори с 24.

Шампионите от Залцбург стартираха подготовка при спазване на правилото за социална дистанция, а играчите носеха и маски на лицата. Забранени са ръкостисканията и прегръдките, а на първо време играчите ще тренират на групи по шестима души.

Защитникът на тима Макс Вьобер заяви, че домашните тренировки са изнервили до крайност играчите и те нямат търпение да тренират отново на терена.

"Страхотно е да видя момчетата отново, макар и от два метра разстояние. Тези домашни тренировки във фитнеса ни лазеха по нервите. Футболът ни липсваше на всички. Странно е, че не можем да празнуваме гол заедно, но трябва да го приемем", каза Вьобер.

Планира се австрийското първенство да се поднови през май.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бенковски

    0 0 Отговор
    Браво - нещо разумно. Спорт и спортисти срещу болести и зарази.