21 Април, 2020 21:25 2 611 6

Миньор Перник скочи на решението за бараж в Трета лига!

  • миньор перник-
  • бфс-
  • изпълком-
  • трета лига

Нашият отбор е на първо място в групата в продължение на 18 кръга до прекъсването на първенството

Миньор Перник скочи на решението за бараж в Трета лига! - 1
Снимка: minyor-pernik.bg

Ръководството на Миньор реагира със светкавична позиция, изпратена до Министър-председателя Бойко Борисов, спортния министър Красен Кралев и Българския футболен съюз, относно решението на Изпълкома за насрочване на бараж за определяне на първенеца в Югозападната Трета лига.

Публикуваме текста без редакторска намеса:

„Уважаеми господа,

Ръководството на ФК Миньор категорично не приема обявеното днес решение на Изпълнителния комитет на БФС да се проведе бараж за определяне на победителя в Югозападната трета лига. Нашият отбор е на първо място в групата в продължение на 18 кръга до прекъсването на първенството, наложено от извънредното положение в страната. Лидерството ни в класирането се дължи на изключително много работа и е постигнато единствено и само на зеления терен.

ФК Миньор не определя числеността на Югозападната трета лига, програмата за провеждане на първенството, нито пък има вина за прекъсването на шампионата.

Категорично считаме, че не е справедливо в останалите трети лиги да се зачита настоящето класиране, а само в една да се назначава бараж. Такъв мач за определяне на победител е безпрецедентен. Ние сме категорични, че такъв двубой е в разрез с феърплея и правилата наложени от БФС. Миньор – Перник е отбор с огромни традиции. В 101 годишната си история неведнъж сме ставали свидетели на несправедливости спрямо клуба. Дали сме много на българския футбол с талантите и легендите на Миньор и считаме, че отборът и привържениците му не заслужват такова отношение.

ФК Миньор настоява или първенството да бъде завършено в пълния му обем или както в останалите три зони, да бъде преустановено безусловно и настоящото класиране да се счита за окончателно. Ние не желаем да рискуваме здравето на нашите футболисти в условия на пандемия. Не желаем да ги принуждаваме да тренират във време, в което колегите им от всички останали аматьорски клубове са в принудителна ваканция. До този момент ФК Миньор най-отговорно изпълнява всички мерки, наложени от парламента и правителството, за да запазим здравето и живота на треньорите, състезателите и привържениците си. Считаме, че назначаването на бараж, с цел да се угоди на някого е меко казано необоснована прищявка!“, се казва в писмото.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така ли?

    7 8 Отговор
    А да скочат на мутрите в парламента не искат, а? А да скочат на олигарси и мафия не могат, а? А като убиват народа не могат да скочат, а?

    Коментиран от #2

  • 2 Просто е

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Така ли?":

    Скачат, но по друг начин. Баражът е срещу Симитли.
  • 3 Идея

    8 2 Отговор
    Предлагам евентуалният бараж да го свири "депутатчето"
  • 4 БАЙ ОНЗИ

    3 0 Отговор
    Апостол Апостолов - главен съдия в 22 -26 мача за сезон при влизане от В в Б група на отборие:Марек, Миньор,Велбъжд, Металург. Мизата да се подсигури това съдийство беше 10 000 ДМ за зоналния съвет.Евентуален бараж си е повод за притеснение!
  • 5 Българин

    6 1 Отговор
    Миньор винаги са били отбор с характер и с вярна и темпераментна публика. Такива отбори липсват дори в А група. Но и Симитли имат право, понеже са на точка зад тях, а и с мач по-малко. Също са единствения отбор без загуба и са победили Миньор с 0-3 в Перник. БФС май се опитва да угоди на всички и ще влезнат и двата отбота в Б група, защото 5 отбора от Б група не са заявили участие за догодина поради финансови проблеми. Дано така да стане, защото и Миньор, и Симитли заслужават, а и бараж в тези условия едва ли е добро решение.
  • 6 ЦвЦв

    3 0 Отговор
    И защо скачат.Водят с 1 точка,а Симитли имат един мач по малко.