22 Април, 2020 09:33 1 791 1

Арсенал се класира директно за Шампионската лига, ако..

  • арсенал-
  • шампионска лига-
  • футбол-
  • коронавирус

Това може да се случи заради високия коефициент на "артилеристите"

Арсенал се класира директно за Шампионската лига, ако.. - 1
Снимка: БГНЕС

Арсенал може да получи място в групите на Шампионската лига, ако първенството във Висшата лига не може да бъде подновено и завършено.

Това може да се случи заради високия коефициент на "артилеристите" в Шампионската лига през годините. Според английското издание "Sun" УЕФА е подканила националните федерации да използват коефициентите за европейските турнири, за да бъдат определени участниците в клубните турнири догодина. Разбира се, всичко това би се случило само ако сезонът не се доиграе.

Коефициентите се изчисляват според представянето на клубовете през последните 5 години в Шампионската лига и Лига Европа. Силният коефициент на лондончани означава, че те ще се вместят в топ 4 на английските клубове заедно с Манчестър Сити, Мачнестър Юнайтед и Ливърпул.

С места в Лига Европа, от друга страна, ще трябва да се задоволят Челси, Тотнъм и Лестър.

От УЕФА все пак продължават да настояват, че основната цел е довършването на сезоните във всички големи европейски шампионати.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коmapak🆘️

    5 0 Отговор
    Фен съм на Арсенал, но не е честно и справедливо. Моментната форма на отбора е убийствено зле.