Last news in Fakti

22 Април, 2020 16:13 1 525 6

Джокович даде заден за ваксинацията срещу COVID-19

  • джокович-
  • мнение-
  • ваксинация-
  • коронавирус-
  • тенис-
  • несъгласие

"Отворен съм към всичко и ще продължа да проучвам тази тема, защото е важна и засяга всички нас“, заяви сръбският тенисист

Джокович даде заден за ваксинацията срещу COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС

Вчера стана ясно, че Новак Джокович е против задължителното ваксиниране срещу COVID-19 и сподели, че ще трябва да вземе трудно решение, ако това стане задължително при подновяването на Тура, за да се осигури пълната безопасност на играчите. В понеделник той даде още информация по темата чрез своя мениджърски екип, като отказа да каже дали е против ваксините като цяло. Сподели, че разучава различни опции за лечение, но не отписа в крайна сметка да се подложи на ваксинация.

„Не съм експерт, но искам да имам опция да избера кое е най-доброто нещо за тялото ми“, каза световният №1 пред The New York Times. „Отворен съм към всичко и ще продължа да проучвам тази тема, защото е важна и засяга всички нас“.

„Ако трябва да съм честен, малко съм объркан, както и всички останали по света. Въпреки че имаме достъп до информация и източници, се съмнявам кой е най-добрият подход“, каза Джокович.

Новак е един от най-големите привърженици на естественото лечение. „Любопитен съм относно благосъстоянието и относно това как можем да засилим нашия метаболизъм, за да бъдем във възможно най-добрата форма да се защитим от зарази като COVID-19“.

През миналия месец бившата №1 Амели Моресмо сподели мнението си, че Турът не трябва да се подновява, ако всички състезатели не бъдат ваксинирани: „Липсата на ваксина трябва да се равнява на липса на тенис,“ бе нейната позиция. Джокович първоначално отговори: „Аз съм против ваксинирането и не бих искал да бъда принуден да си бия ваксина, за да мога да пътувам. Какво ще стане, ако я направят задължителна? Ще трябва да взема решение.“

„Имам своите възгледи върху темата, не знам дали ще се променят в даден момент. Ако хипотетично сезонът се поднови през юли, август или септември, което ми се струва малко вероятно, ще разбера, ако ваксината стане задължително изискване, веднага след като излезем от стриктна карантина.“

След като сърбинът направи и това изказване, и допълнителното за The New York Times, Анди Родик коментира: „Не трябва да се съгласявам с ценностната система на някого. Най-важното не е дали той вярва или не вярва във ваксинацията, а кое е най-безопасно, за да върне тениса отново на първа линия на световната сцена. Това, което ще ни върне към нормалното, е тестването и ваксинацията“.

„Отново – Новак го каза. Не е нужно да се съгласявам с позицията му. Знае, че ще трябва да взима решение. Ще бъда любопитен да видя доколко силна е ценностната му система – дали ще пропусне турнири от Големия шлем, защото не иска да се ваксинира“, каза бившият №1.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бушприт

    10 0 Отговор
    Нещо не е по реда си с тая ваксинация. Щом Джока се съмнява. Сигурно от по-първа ръка има информация.
  • 2 Гласове от експерименталния зайчарник

    6 1 Отговор
    Ние няма да имаме такъв проблем Диктатора, ще нареди на всичкото главанак и кой не иска "приключ" и айде
  • 3 Endgame

    1 1 Отговор
    Един се надигна срещу ваксината и моментално беше нападнат! Сатанистите са завладели цивилизацията и си правят, каквото пожелаят с народите,които от своя страна са нищо друго освен едно голямо стадо.
  • 4 Ирфан

    2 0 Отговор
    Днес четем за Джокера,утре новината ще е,
    как е измислена вече ваксина,и за да отпаднат
    ограниченията,задължително е всеки да се
    “ваксинира”с ваксина,която има формата на чип..
    Кой не вярва е червен,кой не вярва е червен....
    Честита ви демоНокрация оФце!!!!!!
  • 5 Рошко

    1 0 Отговор
    Казах ви аз, айде фенчетата след него за чипиране, не случайно започнаха от приятелката ли жена му ли беше, и така ще е с всички звезди, който не играе по еврейската свирка, няма да има парички че даже и съд, ако сте забелязали, ударно се приемат и закони с тази цел
  • 6 Дая

    0 0 Отговор
    Трвбва да има информиран избор. Останалото е диктатура.
    Кое ни гарантира, че мнозинството взима най-праволното решение? Справка - резултатите от изборите.
    Предпочитам да вземам сама решение, което касае моето тяло, съзнавайки, че отговорността за него също е моя.