Last news in Fakti

23 Април, 2020 16:22 1 023 0

Излязоха част от решенията на УЕФА за футбола

  • футбол-
  • уефа-
  • коронавирус

Възможно е през август някои първенства да се доиграват паралелно с двубоите от Шампионската лига и Лига Европа

Излязоха част от решенията на УЕФА за футбола - 1
Снимка: БГНЕС

Популярният италиански журналист Танкреди Палмери публикува част от решенията на Изпълкома на УЕФА, който заседава днес. Според него е възможно през август някои първенства да се доиграват паралелно с двубоите от Шампионската лига и Лига Европа. Все още обаче няма официално потвърждение от централата.

Ето какво е било решено според Палмери:

1. Националните първенства, които бъдат подновени през юни, трябва да завършат най-късно до 3 август.

2. Ако дадено първенство не бъде подновено в рамките и на юни, а на по-късен етап, то ще може да бъде доиграно през август паралелно със срещите от Шампионската лига и Лига Европа.

3. УЕФА предлага да се играят плейофи в тези първенства, които няма да се подновят и през юни. В тази връзка - най-късно до 27 май - съответните федерации трябва да потвърдят това с изготвен план.

4. Евроучастниците от първенство, което не бъде завършено, ще бъдат определяни въз основа на класирането си след последния пълен изигран кръг.

5. Клубовете не могат да разчитат на „уайлд кард“ за класиране в Европа въз основа на клубния си коефициент.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА