23 Април, 2020 20:37 887 0

Крайни решения за първенствата и турнирите ще има чак след месец

  • футбол-
  • коронавирус-
  • уефа

Днес се състоя поредното онлайн заседание на УЕФА

Крайни решения за първенствата и турнирите ще има чак след месец - 1
Снимка: БГНЕС

УЕФА ще вземе решение за съдбата на националните първенства и европейските клубни турнири на заседанието на Изпълкома, което ще се проведе на 27 май. Това каза в интервю за шведския портал "Fotbollskanalen" първият вицепрезидент на европейската централа Карл-Ерик Нилсон.

Днес се състоя поредното онлайн заседание на УЕФА. Всички първенства в Европа, с изключение на Беларус, европейските турнири и мачовете на националните отбори са спрени заради пандемията от коронавирус.

"Има ясно желание да доиграем всички първенства, но вече получихме сигнали от Белгия и Шотландия. УЕФА поиска от всички национални асоциации да докладват за състоянието на мачовете от първенството, възможно ли е да ги завършим. Важно е какво ще се случи в тези страни, който ще бъдат домакини на мачове от европейските клубни турнири. Този въпрос ще бъде повдигнат на заседанието на Изпълнителния комитет на УЕФА на 27 май, тогава ще стане напълно ясно", каза Нилсон.

"Не е имало дискусии за това днес. Ситуацията се различава значително в отделните страни. Трябва да имаме картина, описание и доклад за това как ще действаме във всяка страна. Възможно е да има правителствени ограничения, които да решават дали да прекратим първенството или не, но искаме УЕФА да получи тази информация, защото в момента я няма. Въпреки това знаем, че някои първенства, по-специално Белгия и Шотландия, вече имат сериозни проблеми след решението си да завършат сезона", добави първият вицепрезидент на УЕФА.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА