Last news in Fakti

27 Април, 2020 10:25 2 176 4

Един от големите футболни мачове в Европа донесъл коронавирус в Бургас

  • футбол-
  • коронавирус-
  • бургас

Това стана ясно на днешния брифинг на националния щаб за борба с COVID-19

Един от големите футболни мачове в Европа донесъл коронавирус в Бургас - 1
Снимка: БГНЕС

Бургазлия, присъствал на един от последните големи футболни мачове в Европа, се е заразил с коронавирус, а покрай него семейството и близките му, когато се е прибрал. Това стана ясно на днешния брифинг на националния щаб за борба с COVID-19.

"В Сърбия забраняват за четири дни излизането изцяло от домовете. Ще кажете, че откритите пространства не са толкова опасни. Да, но има два печални резултата от два футболни мача, които се знаят даже кои са. Оттам тръгнаха сериозни бумове. Не се интересувам от футбол, но заради работата ми сега се поинтересувах. Става дума за мач в Италия и един испански – с ясно проследими вериги, че чак стигнаха до България", заяви генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

След учудването на един от репортерите в залата, доц. д-р Ангел Кунчев поясни: "Да, става дума за испански мач. Човек от Бургас, който присъства на него, се прибра в България, беше с положителен тест. Изследвахме и неговите контакти – и те бяха положителни".


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ани

    2 0 Отговор
    ВЕЧЕ НИ ОМРЪЗНА ДА СЛУШАМЕ ГЛУПАВИТЕ ВЪПРОСИ НА ЖУРНАЛИСТИ ,КОИТО КАТО ЧЕ ЛИ СПЯТ ДЪЛБОК СЪН И КОГАТО СЕ СЪБУДЯТ РЕШАВАТ ДА ЗАДАДАТ НЯКОЙ ТЪП ВЪПРОС ТОВА .ЧЕ ИНФЕКЦИЯТА СЕ РАЗПРОСТРАНИ ОТ ФУТБОЛНИ МАЧОВЕ СЕ СЪОБЩИ ОЩЕ В НАЧАЛОТО НА ЕПИДЕМИЯТА ,КАКТО В ИТАЛИЯ ТАКА И В ИСПАНИЯ,А ВЪВ ФРАНЦИЯ ОТ СЪБОР НА ЕВАНГЕЛИСТИ.УВАЖАЕМИ ЧЕТЕТЕ ,А НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙТЕ САМО С КЛЮКИ!
  • 2 НххххххМ

    7 1 Отговор
    1. Човекът не е от Бургас, а от Камено
    2. Близките му НЕ бяха заразени... а ако са били, защо се движеха свободно?...
    3.В деня, когато въпросния човек беше взет с линейка от Камено,както и на следващия ден, на вашия брифинг не беше съобщено за никакъв случай от Бургас - следяхме специално дали ще го кажете, защото познаваме човека.
    4. "Заразата" не тръгна от този човек, който наистина е бил на мач в Испания, а от лекаря, който беше в Пампорово. Макар че...каква зараза, какъв коронавирус?!
    Хайде да не ги изопачаваме нещата, генерал Мутафчийски
  • 3 Усмивката

    2 0 Отговор
    Значи за този промер дава гластност. А за суганина с майка си , прибрал се преди 8 дена , и минал през цяла България с личния си автомобил само с една хвърчаща декларация. И заразил всичките си домашни . За него случай не споменава.Кой е отговорен за това. Гражданите стоящи по домовете ли . Или глупавата национална стратегия от Щаба , и противоепедимичните им ,,мерки". За това сега Кюстендил , Враца, Сливен, Перник са пламнали.И най вече София
  • 4 BatMusurat

    0 0 Отговор
    Абе не им вярвам аз на тия убавци за тоя корона вирус. Май само голяма реклама му правят да промиват мозъци. Сега остава и да направят задължителни тестове за всички и е ясна конспирацията. Еми трябва някой еврейски фамилии, да изкарат някой лев, завалиите и те ляп ядат.