Last news in Fakti

27 Април, 2020 11:01 1 065 0

Италианският премиер: Тренировките се подновяват от 18 май, няма дата за старт на Серия А

  • футбол-
  • коронавирус-
  • серия а-
  • джузепе конте

Отборите в Италия имат да изиграят още между 12 и 13 мача до приключването на целия сезон

Италианският премиер: Тренировките се подновяват от 18 май, няма дата за старт на Серия А - 1
Снимка: БГНЕС

Премиерът на Италия Джузепе Конте направи специално обръщение към сънародниците си в неделната вечер, в което обяви, че правителството ще разхлаби част от мерките в борбата срещу коронавируса.

Едно от приетите решения е даването на право на спортните отбори да подновят тренировки от 18 май. От 4 май ще бъде възможно провеждането на индивидуални тренировъчни занимания.

Премиерът на Италия, която е една от най-силно засегнатите страни в света от COVID-19, обаче не се ангажира с конкретна дата, на която да бъде подновен местният футболен шампионат.

Серия А бе спряна на 9 март, макар още две седмици преди това да имаше отложени единични срещи заради коронавируса.

"Спортният министър Винченцо Спадафора ще работи интензивно с учени и спортни ръководители, за да сме сигурни, че тренировките ще могат да бъдат подновени при сигурни условия. След това ще преценим дали е възможно отново да се подновят шампионатите. Такова решение ще може да бъде взето, само ако сме абсолютно сигурни в безопасността на всички участници. Не искаме нашите спортисти да боледуват. Като всеки италианец и аз съм луд по футбола. И на мен ми бе странно, когато трябваше да спрем първенството, но мисля, че и най-големите привърженици разбират, че това решение бе безалтернативно".

Отборите в Италия имат да изиграят още между 12 и 13 мача до приключването на целия сезон в Серия А, а лидерите Ювентус и Лацио са само на точка един от друг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА