Last news in Fakti

27 Април, 2020 14:08 1 311 0

Ето кой е първият отбор в Англия, който подновява тренировки

  • арсенал-
  • висша лига-
  • футбол-
  • коронавирус

Това става на доброволен принцип, но се очаква по-голямата част от футболистите да се явят

Ето кой е първият отбор в Англия, който подновява тренировки - 1
Снимка: БГНЕС

Първият отбор в Англия, който подновява тренировки, е Арсенал. Това ще се случи днес, когато играчите могат да се завърнат на тренировъчната база на тима след 47 дни под карантина. Това става на доброволен принцип, но се очаква по-голямата част от футболистите да се явят.

Всички занимания, разбира се, ще преминават при спазване на изискванията за безопасност. Сградите ще бъдат заключени, футболистите ще трябва да пристигат сами, с автомобилите си и преоблечени, а след тренировката ще се къпят в домовете си. Всички десет терена, с които разполага базата на "артилеристите", са готови да приемат играчи, като само петима ще могат да тренират едновременно.

На играчите ще е забранено още да общуват по между си и е изготвен специален график, за да не се засичат. Тренировките ще траят по един час и ще бъдат наблюдавани от треньорите на тима, както и от мениджъра Микел Артета, който вече е излекуван, след като бе диагностициран с COVID-19 и прекара своята карантина на базата.

Шампионатът във Висшата лига бе прекратен в средата на март заради пандемията от коронавирус обхванала голяма част от света, но в последните дни медиите в страната информират, че правителството планува олекотяване на мерките в страната и е поискало от ръководството на Висшата лига изготвянето на план за подновяване на футболния сезон в страната.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА