Last news in Fakti

27 Април, 2020 14:24 1 826 0

Падна и Гран При на Франция, във Великобритания Формула 1 ще е без зрители

  • формула 1-
  • коронавирус-
  • великобритания-
  • франция

Причината е пандемията от COVID-19, заради която сезонът при най-бързите болиди все още не е стартирал

Падна и Гран При на Франция, във Великобритания Формула 1 ще е без зрители - 1
Снимка: БГНЕС

Състезанието за Голямата награда на Франция във Формула 1, което трябваше да се състои на 28 юни на пистата в Льо Кастел, е отменено, съобщиха организаторите.

Причината е пандемията от COVID-19, заради която сезонът при най-бързите болиди все още не е стартирал.

"Предвид развитието на ситуацията, свързана с разпространението на вируса COVID-19, ние вземаме под внимание решенията, обявени от френската държава, които правят невъзможно провеждането на нашето събитие", заяви в изявление директорът на състезанието Ерик Булие.

Гран при на Франция трябваше да бъде десетото от календара през този сезон, а евентуално начало може да бъде дадено на 5 юли с Гран при на Австрия.

В същото време стана ясно, че Гран при на Великобритания във Формула 1 ще се проведе без присъствието на фенове. Това потвърди официално директорът на пистата на "Силвърстоун" Стюарт Прингъл.

Прингъл добави, че ще се допита до британското правителство за нуждата изобщо на провеждането на състезание, ако то ще бъде без зрители.

"Крайно разочарован съм да заявя, че тази година няма да можем да проведем Гран при на Великобритания пред погледа на стотиците хиляди фенове, които идват на "Силвърстоун" всяка година", каза Прингъл.

Той призна, че се е изчакало максимално за взимането на това решение, но вече е ясно, че присъствието на фенове е напълно невъзможно.

Състезанието за Голямата награда на Великобритания трябваше да се проведе на 19 юли. По-рано днес организаторите на Гран при на Франция, насрочено за 28 юни, обявиха, че го отменят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА