28 Април, 2020 20:57 1 374 1

БФС: УЕФА няма да ни подарява пари

  • опровержение-
  • уефа-
  • бфс-
  • пари-
  • подарък-
  • коронавирус-
  • програми

Футболната ни федерация внесе пояснение относно парите от европейската централа

БФС: УЕФА няма да ни подарява пари - 1
Снимка: БГНЕС

Няма да има "златен дъжд" от УЕФА за Българския футболен съюз. Това публикува на официалната си страница ръководството на родната централа. Както е известно напоследък се появиха информации, че БФС ще прибере 4,3 милиона евро от УЕФА заради пандемията от коронавирус.

Шефовете на родния футбол обаче са категорични, че подобни твърдения не отговарят на истината, като подчертаха, че парите идват у нас по различни програми и то за период от 2 години.

Ето и цялото съобщение на БФС без редакторска намеса:

"В пояснение на появилите се твърдения в българските медии, че „БФС ще получи помощ от над 4 млн. евро“, „Българският футболен съюз ще получи помощ от 4,3 милиона евро от УЕФА заради кризата с коронавируса“ и прочие подобни заглавия, ръководството на БФС предоставя следната информация, която се надява да задоволи възникналото любопитство:

Сумата от 4,3 млн.евро е за период от две години – 2020 и 2021 г., като в нея се включват:

- Годишна субсидия от 1,4 млн. евро за поддържане участието на всички национални отбори в международните турнири;
- 1,5 млн. евро (за двете години) от програмата „Хеттрик“, с целево разходване, на проектен принцип, за преодоляване на последиците от пандемията от COVID-19. Проектите ще се одобряват от администрацията или от съответните комисии на УЕФА.
Не се предоставят средства за заплати, осигуровки и други консумативни разходи.

Всички проекти, за които са използвани средства, предоставени от международни асоциации, се отчитат пред тях и преминават през одит от международни одиторски компании.

В заключение – „златен дъжд“ над БФС няма. Има ежедневна работа за постигането на по-високо ниво на българския футбол", се казва в изявлението на БФС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Asdfg

    1 0 Отговор
    Смешници!
    Крадци!
    Некадърници!
    Няма да има истински футбол в БГ никога!