29 Април, 2020 10:43 1 437 0

ФИФА зове: Без футбол поне до август

  • д'оге-
  • фифа-
  • препоръка-
  • сезон-
  • коронавирус-
  • футбол-
  • зараза-
  • пандемия

"Ако сезонът 2020/2021 започне в края на август или началото на септември, ще бъда щастлив", заяви председателят на медицинския комитет Мишел Д'Оге

ФИФА зове: Без футбол поне до август - 1
Снимка: БГНЕС

Председателят на медицинския комитет на ФИФА Мишел Д'Оге призова да не се играе футбол до края на август заради пандемията от коронавирус. Предполага се, че Бундеслигата ще бъде първото от топ първенства, които ще подновят мачовете.

" Всички сме зависими от решения, взети от правителствата. Футболът не е най-важното нещо в живота сега. Ще се радвам, ако успеем да започнем следващия сезон и да спрем всякакви мачове преди него", каза белгиецът в интервю за "Телеграф".

"Ако сезонът 2020/2021 започне в края на август или началото на септември, ще бъда щастлив. Тогава всеки би могъл да избегне втората вълна на коронавируса, която е вероятна. Сега всички трябва да внимават. Чух, че много държави мислят за подновяване. Това не е въпрос на пари, а въпрос на живот и смърт. Всичко е просто", добави Мишел Д'Оге.

"Много е опасно да се организират мачове с публиката, защото стотици или хиляди хора в ограничено пространство се събират. На терена ще има контакт между играчите, отборите са един до друг в съблекалнята. Сигурен съм, че феновете ще се съберат на групи, където и да са. Бих помолил всички да бъдат много внимателни, преди да решат да възобновят футболните срещи. Не мога да кажа кога това ще стане възможно, защото никой не знае как ще се прояви този вирус през следващите месеци", коментира още председателят на медицинския комитет на ФИФА.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА