Last news in Fakti

29 Април, 2020 13:04 1 592 6

БФС кандидатствал за мярката "60/40" заради служителите си

  • бфс-
  • кандидатстване-
  • 60/40-
  • мярка-
  • пари-
  • държава-
  • работодател-
  • служители-
  • попов

Това разкри изпълнителният директор на федерацията Борислав Попов

БФС кандидатствал за мярката "60/40" заради служителите си - 1
Снимка: БГНЕС

Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов даде интервю за bTV, след като стана ясно, че родната централа получава финансова помощ от държавния бюджет в размер на 51 хил. лв. по мярката 60/40.

"БФС кандидатства по тази мярка, защото неговата дейност в голямата му част беше преустановена. Тъй като голяма част от служителите на футболния съюз се занимават с организиране, провеждане, администриране, анализиране на футболните прояви в страната от Първа лига до най-ниското ниво, практически останаха без дейност в работното си време.

Мярката, предвидена в 55-то постановление, предвижда две възможности: едната е когато дейността е преустановена с акт на държавен орган, както е БФС, а другият случай е когато дейността не е преустановена, но приходите са паднали с 20% за съответния период от миналата година. Ние кандидатстваме по първата хипотеза - преустановена дейност. А ние не броим приходи в момента. Макар че и там може да търсим някакъв вариант, но го оставихме настрана.

Приходи получаваме от телевизионни права и рекламодатели по време на мачовете на националните отбори и от спонсорите. В момента приходите са паднали, тъй като, например, базата не работи, възстановителният център не работи, затворени са тренировъчните игрища и спортната зала. Ние това го оставяме настрана, не кандидатстваме по този механизъм.

Утре като дойде някое ново ръководство и ме попита "Г-н Попов, ти като работодател защо не си се възползвал от тази мярка да подпомогнеш федерацията?" Аз какво да отговоря? Че не е било морално? Сега иначе трябваше да съкратя примерно съдийската администрация, защото няма мачове. Да им кажа "Момчета, благодаря ви, защото няма мачове и не се знае кога ще има - "Довиждане", и да ги пратя на борсата. Можех да съкратя детско-юношеските структури, защото и там няма мачове. Мярката е в подкрепа на служителите на БФС. Тези пари отиват за заплатите им, не за друго", каза Попов.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Държавата ни

    10 0 Отговор
    е пълна с калинки, търтей, паразити и наглеци.
  • 2 Баш Батка

    10 0 Отговор
    Яко точилка спретнаха с това 60-40. Все пак не е измислено просто за да помогне на обикновенните хора!
  • 3 аааааа

    4 0 Отговор
    Наглеци!!!!!
  • 4 никой

    7 0 Отговор
    Да се закриват всички футболни отбори.И Лудогорец ще взема пари по тази схема...........нали са богати!
  • 5 Нова

    5 0 Отговор
    Нещо не схващам? Милионери те или богатите първи получиха помощ от държавата, то не е Луфоготеж, то не е ЦСКА, то не е турска фирма, Вестник Труд! Разбрах и Нова ще кандидатства. Алоооо, Горанов я хвърли парите от хеликоптер, че повече ще има шанс об. народ! А и да кажа :Не искам да плащам заемите Ви, след като помощта е за тези. И между другото нали имаше дарение от Разград или сега му връщате парите с лихви?
  • 6 гост

    1 0 Отговор
    Луди пари се хвърляха за спорт,спортни зали и т.н. А най-накрая опряхме до медиците-тези на които се налага да работят на две места по обективни причини. Е,щом и спорта няма заделен някой лев и НЕ може да издържи,какво остава за обикновените хора?! Потресаващо е да се възползват от тази мярка за оцеляване!