29 Април, 2020 14:03 1 390 1

Анди Мъри: Подновяването на тениса не е най-важното в момента

  • тенис-
  • подновяване-
  • живот-
  • здраве-
  • пандемия-
  • мъри-
  • коронавирус

"На първо място, ние искаме да върнем нормалния си живот", заяви британският тенисист

Анди Мъри: Подновяването на тениса не е най-важното в момента - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият номер 1 в света Анди Мъри заяви, че подновяването на сезона в тениса не е най-важното нещо в момента, тъй като играчите искат първо да се върнат към нормалния си живот.

Сезонът беше спрян през март поради пандемията COVID-19 и няма да бъде подновен поне до средата на юли. Преди няколко седмици Мъри каза, че тенисът ще бъде един от последните спортове, които ще може да се поднови, когато ситуацията с вируса се нормализира.

"Сигурен съм, че всички тенисисти искат да се върнат към състезания възможно най-скоро", заяви Мъри след победата си над Рафаел Надал на виртуалния турнир в Мадрид.

"Но в момента това не е най-важното. На първо място, ние искаме да върнем нормалния си живот. Тогава, да се надяваме, с течение на времето нещата ще започнат да позволяват пътуване и спортът ще може да се върне към нормалното. Но не виждам това да се случи много скоро. Първото нещо е да се опитаме да намерим начин да спрем разпространението на вируса и след като направим това, ще можем да правим по-нормални неща, а не да мислим за турнири", каза още Мъри.

Британецът добави, че повторното отваряне на границите за международни пътувания може да доведе до проблеми с ограничаването на разпространението на вируса.

"Ако се върнем към международните пътувания, тогава може би може да има втора вълна от заразени. Това ще забави всичко отново, а никой не го иска. Нека първо върнем нещата в нормално състояние", каза бившият номер 1.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ВСИЧКИ СПОРТИСТИ ЩЕ РАЗБЕРАТ ,ЧЕ СЕ СЪСТАЗАВАТ ПРЕД ТЕЗИ С БИЛЕТИТЕ И ВИНАГИ ЗА ТЯХ ..-.А НЕ ЗА ПОБЕДАТА ПОМЕЖДУ СИ И -НАКРАЯ НА" ВЪРХА" !!!! КАКВО Е ОЛИМПИЙСКИ ШАМПИОТ ОТ ПОРОБЕН НАРОД/ ИРАК ;АВГАНИСТАН;ПАНАМА;ГУАМ; / !?!?!?!? КАКВО Е ФУТБОЛЕН ШАМПИОН НА ЙЕМЕН ИЛИ ЛИБИЯ -ДНЕС ???!!!