30 Април, 2020 18:46 1 532 0

Пандемията от COVID-19 помага на Барселона за Лаутаро Мартинес

  • криза-
  • цена-
  • падане-
  • коронавирус-
  • барселона-
  • лаутаро мартинес-
  • интер

Кризата с коронавируса ще свали цените на футболния трансферен пазар

Пандемията от COVID-19 помага на Барселона за Лаутаро Мартинес - 1
Снимка: БГНЕС

Пандемията от коронавирус неминуемо ще се отрази върху цените на футболния трансферен пазар. Барселона може да се окаже печеливш в създалата се ситуация. Цената на основната трансферна цел на каталунците Лаутаро Мартинес може да падне до 90 милиона евро. Аржентинският нападател на Интер Милано е спряган за дългосрочен заместник на Луис Суарес на „Камп Ноу“.

Плановете на Барса са да използва свои футболисти като разменна момента в сделката за Мартинес, вместо да вади почти 100 милиона евро, нужни за осъществяването на трансфера. През лятото клаузата за освобождаване на аржентинеца ще падне до 111 милиона евро, но според La Gazetta, Интер ще се съгласи да вземе по-малко пари за своя таран именно заради финансовата криза, която се очаква в спорта поради пандемията.

Барселона има и план B – нападателят на РБ Лайпциг Тимо Вернер. Освобождаващата клауза на германеца е 65 милиона евро, но според медиите в Германия, Вернер мечтае за трансфер в Ливърпул, където да играе под ръководството на Юрген Клоп.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА