1 Май, 2020 10:40 2 375 4

Огромни ползи за клубовете в Беларус заради завишения интерес към първенството

  • беларус-
  • футбол-
  • коронавирус

В момента никъде другаде в Европа не се играе

Огромни ползи за клубовете в Беларус заради завишения интерес към първенството - 1

Смелият ход на Беларус да не спира местното футболно първенство логично доведе до засилен интерес към него от страна на цяла Европа. Клубовете вече изиграха по шест мача и пет тима са поместени в рамките на 3 точки на върха, което показва, че шампионатът е интересен.

Скромният отбор на Енергетик-БГУ е една от изненадите, след като стартира с три поредни победи. Веднага се заговори за интерес на други клубове – основно на руски - към футболисти на тима. Специално от редиците на „студентите“ се говори за евентуална продажба на капитана Алексей Носко в Динамо (Москва).

"Много клубове се интересуват – разкри треньорът на Енергетик-БГУ Владимир Белявски пред Sport24. – Звънят да питат и то не само за Носко. Има интерес и към други наши играчи и то от отбори не само от Русия, а и от Италия, Полша и др. В момента всички гледат футбол от Беларус и интересът е по-голям.“ Въпросният Носко е на 23 години и играе като халф-бек. Цената му според Transfermarkt е около 300 000 евро.

Министърът на спорта в Беларус увери, че засега все още няма причина за спиране на футболното първенство, а вчера стартира и това при жените. В същото време никъде другаде в Европа не се играе. Диагностицираните болни от коронавирус в страната са значително повече от тези в България - над 14 000, а смъртните случаи са 89.

Седмият кръг във Висшата лига на Беларус се открива днес с двубоя Смолевичи – Енергетик-БГУ, който ще се играе в Борисов. По принцип „студентите“ трябваше да са домакини, но двата тима се съгласиха да си разменят домакинствата.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Луд

    8 0 Отговор
    Всяка страна пробва различни мерси и накрая ще видим кой са най-добре.Те.Лошо е ,че след 100 години при следващата пандемия ще се открива на ново топлата вода.
  • 2 ikem

    4 0 Отговор
    В Беларус, при никакви забрани и мерки, има по-малко смъртни случаи, в съотношение с броя на населението от България! Факт!!! Да сте чули нещо от медузите от Нощ по темата? Няма и да чуете.
  • 3 Munchen

    2 0 Отговор
    Явно правят масови тестове, щом при 10 пъти повече заразени имат горе долу жертви, колкото нас. Да не забравяме, че и те са със същото БЦЖ.
    Дано не спират първенството и да не се разболяват!
  • 4 Дедо Ванчо

    3 0 Отговор
    Желая им да изкарат епидемията с минимални жертви.