1 Май, 2020 13:21 1 312 0

Загуби от 243 милиона евро след края сезона във Франция

  • лига 1-
  • франция-
  • футбол-
  • коронавирус

Допълнителен удар по Лигата ще нанесат предстоящите съдебни дела, които Лион и Амиен се готвят да заведат

Загуби от 243 милиона евро след края сезона във Франция - 1

Френската Лига 1 обяви, че сезон 2019/20 няма да бъде доиграван заради пандемията от коронавирус и обяви край на футболното първенство. ПСЖ беше определен за шампион, а Марсилия и Рен получиха право на участие в Шампионската лига.

В тази връзка телевизионният оператор „Canal+” прекрати договора си с Френската професионална лига, което пък носи на организацията загуби от 243 милиона евро. Това изчисли авторитетното спортно издание „Екип“.

Допълнителен удар по Лигата ще нанесат предстоящите съдебни дела, които Лион и Амиен се готвят да заведат. И двата отбора са недоволни от факта, че беше прието временното класиране към прекратяването на шампионата в средата на март да бъде прието за крайно подреждане.

Това означава, че Лион няма да участва в евротурнирите през следващия сезон. Това не се е случвало на „хлапетата“ от 1996 г. Амиен пък изпада заедно с Тулуза. Така Тулуза за първи път от 17 години няма да играе в Лига 1. На тяхно място в елита влизат Лориен и Ланс.

„Намирам решението за несправедливо, а моята задача е да защитавам интересите на Амиен. Именно това и ще направя. От юридическа гледна точка не съм сигурен, че решението на Френската професионална лига е обосновано от юридическа гледна точка. Това е поредното доказателство, че във футбола отсъства всякаква човечност“, заяви президентът на Амиен Бернар Жоанен.

„От гледна точка на решението за предсрочно прекратяване на сезона, Лион ще се възползва от правото си да обжалва това решение и да потърси компенсации за загубите си, които са в рамките на няколко десетки милиона евро“, пише в съобщението на официалния сайта на „хлапетата“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА