2 Май, 2020 12:03 5 625 7

Удар по футбола в Германия: Отбор започна тренировки и заразата плъзна

  • футбол-
  • германия-
  • бундеслига-
  • кьолн

В петък вечерта Кьолн обяви, че трима от клуба са инфектирани с коронавирус

Удар по футбола в Германия: Отбор започна тренировки и заразата плъзна - 1

Германският футбол се готви за подновяването на сезона в Бундеслигата, но един отбор се оказа в капана на заразата от COVID-19, след като започна тренировки и се готвеше за мачовете.

В петък вечерта Кьолн обяви, че трима от клуба са инфектирани с коронавирус. Това е станало ясно, след като всички играчи и треньори са били тествани в последните дни. Сега мнозина се питат дали това няма да попречи на плановете за рестарт на шампионата.

„Козлите“ не съобщават имената на заразените. Известно е само, че те нямат симптоми и в момента са поставени под 14-дневна изолация. В същото време от клуба не спряха заниманията на отбора, като тренировките се провеждат под стриктно съблюдаване на хигиенните и противоинфекциозни мерки.

Както е известно, в Бундеслигата се готвят да подновят първенството в най-скоро време. През следващите дни се очаква решението на канцлера Ангела Меркел и на правителствата на отделните провинции, които трябва да се произнесат дали одобряват рестарт на шампионата при мерките, предложени от Германската футболна лига.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ние щото не го очаквахме

    4 0 Отговор
    Сега пак вдигаме купола на цирка
  • 3 Ананимен

    18 4 Отговор
    Не мога да разбера. В магазина, в аптеката, на обществени места трябва да се спазва дистанция, да се избягват контактите. Футболът е един от спортовете с най-много контакти между играчите. Да не говорим за радостта при отбелязване на гол. Нали всички тръбяха, че живота и здравето са най-важни. "Кой каквото ще да ти говори, става дума за пари". Не знам, кой е изрекъл тези слова, но определено заслужава Нобелова награда.

    Коментиран от #6

  • 4 Ххх

    4 0 Отговор
    Значи те са здрави ! Защо да вярваме на тестовете ?????
  • 5 Кински

    0 0 Отговор
    А дали не са заразени преди това .
  • 6 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Ананимен":

    Стига параноя бе? До сега колко заразени футболисти има в Беларус? Колко време с тези дистанции, пазения, дрън-дрън.... Дай да забраним всички спортове, кина, театри, музеи, училища, университети, детски градини, ресторанти, хотели, абе направо да спрем за 10 години земята да се върти за да "слугуваме" на страховете си от някакъв вирус....
  • 7 Простаци алчни

    3 0 Отговор
    Футболът е контактен спорт, футболистите са пълни простаци и постоянно плюят, особено като не им върви играта, като се фаулират стават и се карат на 10 см разстояние, крещят и викат като овчари, много от съблекалните са тесни, на пейката на резервите са натъпкани като сардели, трудно ще е да не се изпозаразят. Публиката няма смисъл да се коментира.