Last news in Fakti

4 Май, 2020 15:46 1 517 0

6 отбора в Англия спъват подновяването на Висшата лига

  • висша лига-
  • подновяване-
  • неутрален терен-
  • отказ-
  • коронавирус-
  • брайтън-
  • уест хям-
  • уотфорд-
  • борнемут-
  • астън вила-
  • норич

Брайтън, Уест Хям, Уотфорд, Борнемут, Астън Вила и Норич не искат да играят на неутрални терени

6 отбора в Англия спъват подновяването на Висшата лига - 1
Снимкка: shutterstock

Очакваното подновяване на шампионата във Висшата лига в средата на юни, известно като „Проект Рестарт“, се сблъсква с неочаквано препятствие. Шест отбора отказват предложения вариант, тъй като не искат да играят на неутрални терени.

Брайтън, Уест Хям, Уотфорд, Борнемут, Астън Вила и Норич, които заемат последните шест позиции в класирането, са обявили, че на неутралните терени ще загубят домакинството си предимство. Друг е въпросът какво точно предимство ще имат, тъй като мачовете се предвижда да се играят пред празни трибуни.

Освен това те искат да получат гаранции, че дори при довършване на първенството няма да има изпадащи заради трудното положение, в което се намират всички отбори. Както е известно, шампионатът във Висшата лига беше прекратен на 13 март заради пандемията от коронавирус. За бунтовниците е по-добре анулиране на първенството и по този начин да няма напускащи елитната дивизия.

Проблемът е, че отборите в челото на класирането искат не само доиграване на сезона, но и да се запази формулата с изпадащи и промоции.

В петък предстои нова среща на клубовете от Висшата лига, на която повечето тимове ще опитат да убедят бунтовниците в своята гледна точка. Според правилата за приемане на решението е необходимо съгласието на 14 отбора.

За момента са ясни шестте противници на предложения вариант. От останалите 14 клуба има един колебаещ се, който за момента е на неутрална позиция. Не е ясно името на отбора, но именно неговото мнение може да се окаже решаващо.

Има и информации, според които бунтуващите се клубове не са само шест, ами осем. Това съвсем поставя под въпрос рестартирането на сезона във Висшата лига. Първоначалните планове бяха първенството да се поднови на 12 юни, но сега се обсъжда вариант за една седмица по-късно. Според изискването на УЕФА, националните шампионати трябва да завършат до 2 август, а това означава, че Висшата лига трябва да доиграе 9 кръга (плюс два отложени мача) в рамките на седем седмици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА