Last news in Fakti

5 Май, 2020 11:13 1 289 0

Чеферин: Добрият стар футбол ще се завърне скоро

  • завръщане-
  • футбол-
  • уефа-
  • президент-
  • чеферин-
  • оцеляване-
  • промяна-
  • коронавирус

„Футболът ще се промени, но само за кратък период", смята президентът на УЕФА

Чеферин: Добрият стар футбол ще се завърне скоро - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на УЕФА Александър Чеферин успокои всички, че „скоро ще имаме отново добрия стар футбол“, макар и да предупреди, че „не спортът решава, а политиката“.

От европейската централа продължават да настояват за довършване на местните шампионати и евротурнирите, макар че Холандия и Франция вече прекратиха своите шампионати.

Чеферин е уверен, че футболът ще се промени „само за кратко време“. „Човечеството ще победи коронавируса“, заяви словенецът.

„Видяхме колко чувствителен и раним е нашият свят, след като такава ситуация успя напълно да ни дестабилизира. Футболът е създаден от положителна енергия и до завръщането на футбола хората няма да възприемат ситуацията за нормално.“

„Футболът ще се промени, но само за кратък период. Вече е оцелявал във войни и епидемии в миналото.“

„Скоро ще си върнем добрия стар футбол. Бихме искали да върнем футбола по терените възможно най-скоро, но преди всичко това зависи от решенията на местните власти. С изпълнение на всички медицински изисквания и игра без публика, мачовете могат да се завърнат относително скоро. Но не спортът ще реши, а политиката“, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА