8 Май, 2020 13:48 1 088 3

Бербатов: Когато няма фенове на стадиона, футболистите си мислят, че мачът е контрола

  • бербатов-
  • коронавирус-
  • спомен-
  • рома-
  • байер леверкузен-
  • публика-
  • фенове-
  • чувство-
  • контрола-
  • концентрация

"Много е трудно да играеш пред пълна тишина", заяви бившият нападател

В навечерието на подновяването на футболните страсти Димитър Бербатов сподели вижданията си за мачове без публика. На 16 май се завръща Бундеслигата, където той има опит, а след това се очаква това да се случи и в Англия, Италия и Испания. Общото обаче навсякъде е, че ще наблюдаваме мачове без фенове по трибуните. Ето какво сподели Бербо по темата в редовната си коментарна рубрика за Betfair:

През следващата седмица футболът се завръща с Бундеслигата, което е добра новина. Очаквам с нетърпение да видя как там ще приложат всички мерки. Да се надяваме, че всичко ще бъде ОК, и най-важното всички ще са в безопасност. Както винаги, германците са преди всички и показват как нещата могат да се получат. Много съм развълнуван и се надявам всичко да протече по план, за да могат и останалите първенства да ги последват.

Мачове при закрити врата не е същото и всички знаят това. Ще бъде тихо и ще може да се чува как футболистите си говорят на игрището и комуникират със своите треньори. Няма да има никаква атмосфера и като цяло ще бъде различно за всеки тим. За някои това ще е ОК, но други ще страдат.

Понякога, когато няма запалянковци, това може да се отрази на представянето ти. Осъзнаваш, че става дума за важен двубой, но в същото време мозъкът и тялото ти могат да те заблудят, че това е контрола. Това може да доведе до лошо представяне, което не е хубаво. Но в името на всички така трябва да се случат нещата сега, защото безопасността е на първо място.

С Байер (Леверкузен) веднъж играх един мач без публика – гостуване на Рома в Шампионската лига. Не беше добре, виждаше се, че и двата отбора не се чувствахме ОК. Нямаше тифози, нямаше атмосфера. Беше тихо, можеше да чуеш всеки как говори. Беше все едно тренировъчна среща. Разликата обаче беше, че това си беше сблъсък от ШЛ и съответно ти сам трябваше да се мотивираш повече от необходимото. Дори тогава аз вкарах един от най-хубавите си голове в кариерата. Преди срещата исках да се надъхам и си казах, че за мен няма значение и това е един обикновен мач, който трябваше да спечелим – или поне да не загубим.

Когато привържениците липсват, домакинският отбор няма предимство. Но понякога не е и под напрежение от страна на ултрасите си. Не ти се налага да мислиш дали феновете ще те освиркват, ако направиш грешно подаване или като цяло не се представиш на висота. Няма да има кой да освирква и сплашва гостуващия състав. Всички знаем, че понякога запалянковците могат да спечелят двубоя. Всичко зависи от това как играчите ще се настроят. За тяхна радост, след това те могат да стъпят на терена и да мислят само за резултата. Но ще бъде трудно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смех !

    4 0 Отговор
    Тоя куц кон за това ли напусна националния,щото няма публика и си е мислил,че е на тренировка.Да пуснат чалга по радиоуредбата тогава или наемат глухонеми футболисти !
  • 2 Кукличката берба

    3 1 Отговор
    Гладна съм, дайте ми милостиня за хляб, брат ми продава наркотици за храна, помагайте ми хора!
  • 3 0808

    0 0 Отговор
    ... се ла ви...панта рей, Митко...