Last news in Fakti

10 Май, 2020 18:33 1 063 1

Реал Мадрид намалява заплатите с 30%

  • намаляване-
  • заплати-
  • реал мадрид-
  • футболисти-
  • план-
  • прогнози-
  • публика-
  • криза-
  • финанси-
  • бюджет

Първоначалният план бе за 10%, но прогнозите за липса на публика по трибуните и през новия сезон карат ръководството да предприеме нови мерки

Реал Мадрид намалява заплатите с 30% - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководството на Реал Мадрид планира намаляване на заплатите на футболисти и директори и през следващия сезон, пише AS. За настоящата кампания вече беше обявено официално, че кралският клуб ще съкрати възнагражденията на футболисти и шефове с 10 на сто. Мрачните прогнози за липса на публика по трибуните и през новия сезон карат "лос бланкос" да предприемат нови мерки за съкращаване на разходите. Според AS от "Сантиаго Бернабеу" искат да намалят заплатите с 30 на сто.

Става въпрос за играчите и шефовете, като възнагражденията на служителите (около 800 души) ще си останат същите. Така например Серхио Рамос и Гарет Бейл, които получават по 14,5 милиона евро нето на година, ще се лишат от по 4,3 милиона всеки, изчислява вестникът. Бюджетът за настоящия сезон е 822 милиона евро, но със сигурност ще се отвори дефицит.

Очакванията за приходи от абонаментни карти и билети са за 161 млн. евро и няма да бъдат изпълнени поради затворените трибуни. Около 109 милиона евро са вписани като очаквани за приятелски срещи и международни мачове, 180 милиона за телевизионни права и 371 млн. евро от маркетинг. Всички тези пера са сериозно застрашени. Освен че няма публика за мачовете, не е възможно и да се посещава музея на "Сантиаго Бернабеу". Около 3 милиона души годишно правят Тур на "Бернабеу" със средна цена около 20 евро. Магазините за продажба на артикули също са затворени, а от тях се генерира средно по 25 милиона на сезон.

Най-положителният сценарий, който преглеждат специалистите в кралския клуб, е свиване на приходната част с 20 на 100. Изчислява се неизпълнение с около 165 млн. евро. Проблемът е, че предвидените разходи са за 741 млн. евро. Харчовете за заплати на първия отбор възлизат на 283 млн. евро, а при намаление с 30 на 100 това ще значи спестени около 85 милиона. В дублиращия тим също ще има намалени заплати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 0808

    1 0 Отговор
    .... бълха ги ухапала.. Ибра има 300 милки и собствен остров та него ли да мислим..