11 Май, 2020 13:16 1 267 2

Без публика на стадионите в Англия, докато не бъде открита ваксина срещу коронавируса

  • публика-
  • стадиони-
  • висша лига-
  • коронавирус-
  • ваксина-
  • откриване-
  • забрана-
  • посещаване

При това положение надеждите на клубовете и феновете, че стадионите ще отворят врати за публика през септември или октомври започват да се изпаряват

Без публика на стадионите в Англия, докато не бъде открита ваксина срещу коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС

Големите спортни събития ще останат без публика, докато не бъде открита ваксина срещу COVID-19. Тази неблагоприятна прогноза лансира днес "Сън". Изданието твърди, че тя ще бъде потвърдена още днес, когато правителството на Великобритания ще публикува документ, чийто обем ще е повече от 40 страници, в който детайлно ще бъдат обяснени всички мерки и бъдещи действия в условията на пандемията. Още вчера премиерът Борис Джонсън направи изявление, в което начерта някои основни положения в т.нар. от него "пътна карта за повторно отваряне на обществото". В неговата реч професионалният спорт не присъстваше, но в днешния документ ще бъде засегната и тази тема.

Надеждите на клубовете и феновете, че стадионите ще отворят врати за публика през септември или октомври започват да се изпаряват при това положение. В конкретния случай това важи за спорта и футбола в Англия, но е много вероятно подобно решение да бъде взето в цяла Европа.

Неособено оптимистичният сценарий завърша в напомняне на изказване на професор Крис Уити, който е главният медицински правителствен съветник. Според него е изключително малко вероятно в следващата календарна година да бъде открита ефикасна ваксина срещу COVID-19. Това би означавало, че има възможно целият следващ сезон да се изиграе без публика.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ivan

    1 0 Отговор
    Сейте стадионите с картофи докато не сме изяли и семето!

    Коментиран от #2

  • 2 Novus ordo seclorum

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ivan":

    Няма семе!!! Когато ползваш Монсанто, никога повече не може да се отдели семе. Само и единствено техните ГМО семки ! Но пък те за ядене не стават!