Last news in Fakti

12 Май, 2020 13:56 1 597 0

Английските клубове бъркат здраво в джобовете си заради ТВ правата

  • висша лига-
  • плащане-
  • такса-
  • тв права-
  • медии-
  • клубове-
  • коронавирус

Тимовете могат да бъдат принудени да платят такса с размер на 340 милиона паунда

Английските клубове бъркат здраво в джобовете си заради ТВ правата - 1
Снимкка: shutterstock

Клубовете от Висшата лига могат да бъдат принудени да заплатят огромна такса в размер на 340 милиона паунда на местните и международните медии, държащи телевизионните права за излъчване на шампионата. Огромната сума ще трябва да бъде преведена, дори настоящият сезон да завърши без публика по стадионите.

Ръководители на 20-те клуба във Висшата лига се срещнаха в понеделник, за да обсъдят доиграването на шампионата. Освен това в тема за разговор се превърнало дали да не се изберат няколко стадиона, на които да се изиграят оставащите мачове. Много от клубните представители обаче се изразили против, защото това би било в техен ущърб.

По информация на BBC, елитните английски клубове ще трябва да заплатят и сумата от 340 милиона паунда. Цифрата може да стане още по-внушителна при евентуално прекратяване на сезона. Паричните средства са поискани от медиите, държащи телевизионните права за излъчване на Висшата лига. Причините да поискат такава неустойка е фактът, че мачовете от Висшата лига няма да се изиграят по планираната програма. Другата причина е, че навярно по стадионите няма да присъства публика.

Изплащането на сумата ще доведе до поредните финансови загуби, отчетени от английските клубове. Изпълнителният директор на Висшата лига Ричард Мастърс изчислява загуби минимум в размер на 1 милиард паунда за тимовете.

„Информирахме клубовете за ситуацията с телевизиите, притежаващи правата за излъчването на Висшата лига. Очевидно информацията е конфиденциална. Каквото и да се случи, ще бъдат отчетени сериозни загуби за клубове, неизбежно е. Успяхме да нарисуваме и да им обясним какво би се случило при различните развои на събитията – при доиграване на сезона и при прекратяване на сезона, така че те да имат някаква представа какво да очакват. Не искам да давам точна цифра на загубите, които клубовете ще понесат“, заяви Ричард Мастърс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА