Last news in Fakti

15 Май, 2020 14:30 1 082 0

Президентът на УЕФА: Решението на Франция да спре първенството е крайно прибързано

  • решение-
  • прекратяване-
  • първенство-
  • франция-
  • уефа-
  • чеферин-
  • критика

"Уважавам това, което са решили, но нас не са ни питали", заяви Александър Чеферин

Президентът на УЕФА: Решението на Франция да спре първенството е крайно прибързано - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на УЕФА Александър Чеферин нарече решението да бъде прекратено първенството на Франция преждевременно. Чеферин даде интервю за катарския канал beIN Sports и засегна много въпроси.

"За мене това решение беше крайно прибързано. Уважавам това, което са решили, но нас не са ни питали. А и смятам, че основната тежест за тази стъпка е на държавните власти във Франция", каза още Чеферин.

Първенството в Лига 1 беше обявено за приключило след 28 изиграни от 38 възможни кръга. Политическото становище във Франция беше да се ограничи провеждането на спортни мероприятия до август месец с цел минимализиране на риска от разпространение на коронавируса.

"Два френски отбора имат директно право да играят в групите на Шампионската лига. Тези отбори не са играли мачове от март и ще продължат да играят през август. Не знам дали е добре за тях, но според мен не е. Ще им липсват тежките и напрегнати мачове. Но трябва да уважаваме решението, каквото и да е то. Клубовете не са имали голям избор", оправда ги Чеферин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА