Last news in Fakti

25 Май, 2020 10:00 1 962 7

Скоро няма да гледаме английски футбол

  • рестарт-
  • подновяване-
  • отказ-
  • дати-
  • отбори-
  • висша лига-
  • коронавирус

Плановете бяха Висшата лига да продължи сезон 2019/20 от 12 юни, но в последните дни стана ясно, че тази дата не устройва отборите

Скоро няма да гледаме английски футбол - 1
Снимка: БГНЕС

Феновете на Висшата лига получиха нов удар, след като стана ясна, че рестартът на сезона най-вероятно ще бъде отложен. Това е изключително неприятна новина, тъй като привържениците на най-гледаното футболно първенство бяха обнадеждени след успешното подновяване на Бундеслигата.

Плановете бяха Висшата лига да продължи сезон 2019/20 от 12 юни, но в последните дни стана ясно, че тази дата не устройва отборите. Вторият вариант – 19 юни, също има сериозни противници измежду клубовете от английския елит. Според последните проучвания най-вероятно рестартът ще бъде на 26 юни. Очаква се всичко да бъде решено на предстоящата в четвъртък видео конференция.

„Колкото повече обсъждаме, толкова по-ясно става, че не можем да рестартираме преди края на юни. Приемаме, че е коментираната дата 12 юни е твърде рано и имаме нужда от повече време за подготовка“, коментират източници от клубовете пред британските медии.

Изпълнителният директор на Висшата лига Ричард Мастърс потвърждава, че датата 12 юни не е окончателна и рестартът може да бъде отложен. Проучванията сочат, че 26 юни се приема много добре от мениджърите на отборите, тъй като това ще им позволи един календарен месец интензивни тренировки с общата група, което пък ще намали риска от по-сериозни контузии.

Преминаването към нормален тренировъчен процес на отборите ще зависи от резултатите от третия курс на тестове в клубовете. Изследванията започват днес. Първите две вълни на тестване показаха само осем положителни за COVID-19 от общо 996 проби.

Шест бяха заразените при първия курс на изследваните. Два са от втория. Един от тях е играч на Борнемут. Футболистът е без симптоми и се чувства добре. Той е изолиран за период от една седмица. Ако тенденцията с намаляването продължи, от четвъртък отборите ще получат правото да провеждат тренировки с общата група и при нормален за футбола процес на занимания, включително и пълен контакт между играчите.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Страничен

    1 4 Отговор
    Жалко! Макар че шампиона е ясен, можеха да станат размествания в топ пет.
  • 2 и те така

    1 8 Отговор
    Ливърпул няма да стане шампион и прибраха парите на овцете зайлажоли по букмейкърите.
  • 3 Дон Чико

    4 4 Отговор
    Кой пък ли го интересува да гледа ингилизки свине търчащи по топка?
  • 4 Сух

    5 2 Отговор
    Супер! Една добра новина за деня!
  • 5 Ливерпул форевер

    2 1 Отговор
    Па яко. Пуля шампион!
  • 6 в-к СТЪРШЕЛ.🐝🐝🐝

    4 0 Отговор
    Нормално като видиш емблемата на "Висшата лига" лъвчето още носи корона вируса на главата си.👑
  • 7 Чочо

    4 0 Отговор
    Английски футбол без англичани много яко!