25 Май, 2020 13:15 1 415 0

Висшата лига на Англия преминава към "Фаза 2"

  • фаза 2-
  • преминаване-
  • висша лига-
  • отбори-
  • контакт-
  • тренировки-
  • коронавирус-
  • позволение

Клубовете получиха разрешение да провеждат тренировки с контакт

Висшата лига на Англия преминава към "Фаза 2" - 1
Снимкка: shutterstock

Клубовете от Висшата лига на Англия получиха разрешение да преминат към следващата фаза от плана за рестарт на първенството - тренировки с контакт. През изминалата седмица те имаха право единствено да провеждат занимания на групи, но без да се докосват. Тази сутрин правителството във Великобритания официално даде “зелена светлина” с разхлабването на нова група мерки в условията на пандемия.

“Спортистите могат да преминат към Фаза 2 от подготовката си - се казва в съобщението. - Това означава възобновяване на тренировките с контакт между състезателите. Това е важно, за да могат да се върнат двубоите в много спортове. Контактите между спортистите са необходими, за да пресъздадат условията на самите мачове.”

И все пак е важно това да се случи постепенно. “За предпочитане е този тип занимания да стартират на малки групи от по 2-3 спортисти, след това постепенно да премине и в по-големи групи от по 4-12 спортисти, за да се стигне в края до целия отбор и то без никаква социална дистанция между атлетите. Подобно на Фаза 1, за Фаза 2 пак ще се очаква спазването на дистанция, с изключение на самите тренировки в група", добавиха от правителството.

Плановете са за подновяване на Премиър лийг от средата на юни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА