Last news in Fakti

26 Май, 2020 15:24 2 355 2

Разкриха цялата хронология на мелето между фенове на Локо Пд и полицаи

  • локомотив пловдив-
  • футбол-
  • полиция-
  • бой

Полицай е намушкан на 2 места - в крака и хълбока

Разкриха цялата хронология на мелето между фенове на Локо Пд и полицаи - 1


Директорът на полицията в Пловдив старши комисар Йордан Рогачев коментира разигралото се снощи меле между ултраси на Локомотив Пловдив и служители на реда. Той разкри, че пострадалият полицай е намушкан в крака и хълбока, а разследването ще бъде професионално и безпристрастно.

"Разследването на инцидента, при който има пострадали полицай и привърженик на футболен клуб "Локомотив" ще бъде проведено безпристрастно и без толеранс към нито една от страните" сподели пред TrafficNews директор Рогачев.

Полицията разследва сбиване между фенове на Локомотив Пловдив и полицай пред заведение на бул. "Шести септември" в неделя вечерта. След организиран бой между ултраси на Ботев и Локомотив, привърженици на "чернобелите" решават да се почерпят. По пътя влизат в спор с друга компания, в която има и служител на полицията от РПУ - Стамболийски. Следва сбиване, при което са ранени полицаят и един от феновете. Двамата са откарани в болница. Привърженикът е с прорезни рани на ръцете и лицето, като след преглед и обработка на раните е изпратен за домашно лечение. Полицаят е намушкан в крака и хълбока. Той е настанен в хирургията на Пещерско шосе за наблюдение.

Днес десетина привърженици на Локомотив се събраха пред Второ районно, където се срещнаха с началника на Охранителна полиция Виктор Празов.

"Ще бъдат проведени паралелни разследвания както за действията на полицая, така и за действията на лицата, участвали в сбиването. Компромис няма да бъде направен, защото ако някой е превишил правата си, ще трябва да понесе отговорност. Няма да допусна да има съмнения по отношение на обективността на работата и по двете направления. Допълнително проверяваме и уговорения бой, предшествал инцидента. Смятам, че подобни сблъсъци са недопустими и затова водим разговори с ръководствата на фенклубовете да бъдат максимално внимателни и да не допускат да има сбивания" допълни още старши комисар Рогачев.

Въпросният полицай не бил на работа във въпросната вечер. В тази връзка неговите действия трябва да бъдат разследвани от следовател, за да бъде изключен конфликт на интереси.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будалата

    4 1 Отговор
    Бой по футболните хулигани.!!БОЙ!!!БОЙ!!! БОЙ!!! ТЕ ТАКА ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ!!!! БОЙ!!! БОЙ!!! БОЙ!!!
  • 2 Полицията трябва да помага на хората

    1 0 Отговор
    Феновете не са китка за мирисане, но повечето полицаи са нагли и с чувство за ненаказаност, особено в провинцията. Много от тях са си и чисти бандити. Вижте само последните скандали. Изобщо си го карат по милиционерски. Крайно време е да разберат, че заплатите им ги плащаме ние.