28 Май, 2020 11:13 1 456 0

Манчестър Юнайтед изтегли 140 милиона кредит, за да финансира трансферите си

  • кредит-
  • трансфери-
  • ръководство-
  • коронавирус-
  • манчестър юнайтед-
  • селекция

Вследствие на кризата нетният дълг на Манчестър Юнайтед е скочил с цели 42%

Манчестър Юнайтед изтегли 140 милиона кредит, за да финансира трансферите си - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководството на Манчестър Юнайтед е изтеглило кредит в размер на 140 милиона паунда. Обяснението е, че те ще бъдат използвани за справяне с кризата, причинена от пандемията с COVID-19. Според английските медии обаче по всяка вероятност сумата ще влезе в бюджета за трансфери.

Преди седмица клубът, който е един от най-богатите в света, разкри, че вследствие на кризата нетният дълг на Манчестър Юнайтед е скочил с цели 42%. Въпреки това клубът не се е отказал от намеренията си да бъде активен на трансферния пазар. Оле Гунар Солскяер иска поне две силни нови попълнения, като големите му цели са Джейдън Санчо и Джак Грийлиш. "Червените дяволи" ще се опитат да вземат и двамата въпреки неблагоприятните условия в момента. На "Олд Трафорд" се надяват, че евентуалната продажба на Пол Погба ще улесни още повече този процес.

Плановете са накарали ръководството на Юнайтед да реши да използва по-голямата част от кредитната линия, която клубът бе договорил с Bank of America. Нейният пълен размер бе 150 милиона паунда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА