Last news in Fakti

30 Май, 2020 16:36 1 908 3

Григор Димитров: Живеех ден за ден, но вече си казвам - о, Боже! Връщам се на турнир

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • коронавирус

Истината е, че всеки ден се радвам, че ще съм на корта

Григор Димитров: Живеех ден за ден, но вече си казвам - о, Боже! Връщам се на турнир - 1
Снимка: БГНЕС

Различен тип тренировки, иновации и приспособяване. Това са част от нещата, с които Григор Димитров може да се похвали сега. Най-добрият ни тенисист направи специално включване за Tennis Chanel, в което разказа за живота под карантина, разкри любопитни детайли от ежедневието си и се върна към най-големия си успех в кариерата.

“Всичко мина прекрасно през последните три месеца в Калифорния. Толкова време съм бил тук, така че накрая реших просто да си остана. Взех си и някоя седмица почивка и се насладих на всичко извън тениса“, каза Григор. “Прекарах доста време и на корта и имах време да работя върху някои аспекти от играта ми. Миналата година бях контузен по това време и нямаше как да тренирам. Малко по малко се приспособих към условията по време на карантина. Живеех ден за ден. Правех много упражнения във фитнеса, защото исках да остана във форма. Обичам да предизвиквам себе си. Интересни времена бяха“.

Димитров продължава да поддържа форма в Сан Диего и вече играе на червени кортове като подготовка за Adria Tour. Първата ни ракета прекара над два месеца в Калифорния заради пандемията от коронавирус, като двамата с треньора му Крис Гро се подготвят заедно и скоро трябва да се върнат в Европа, където бившият №3 в света да участва на първото си състезание от март насам. “Най-трудното нещо беше да не знаеш колко точно да тренираш, за кога да си готов. За какво точно да се готвиш. С треньора ми седнахме и просто се разбрахме да бъдем умни в тренировките, а не да прекаляваме, защото аз преди правех точно това“.

„Сега си казвам: „О, Боже! Връщам се на турнир“, не съм бил на състезания от два месеца. Крис ме успокои и ми каза да я карам по-полека, да не се напрягам. Истината е, че всеки ден се радвам, че ще съм на корта. Искам да си поставям правилните цели - те може да са работа върху сервиса, ретура, каквото и да усещаме, че трябва да се работи върху съответния ден. Може и да нямаме голяма цел - турнир, за който да се готвим, но всеки ден си поставям малки цели“.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бен Хур

    2 0 Отговор
    Помислих че се връща от Ада с това заглавие..
  • 2 Шпек Салам Народен

    0 0 Отговор
    Уфф...
  • 3 въпросче

    0 0 Отговор
    И на кой турнир ще се връщаш? На някой от любителските ли? Аут,мрежа,аут,мрежа.