Last news in Fakti

4 Юни, 2020 14:07 1 248 0

Обмислят нов формат на олимпийските игри в Япония

  • олимпийски игри-
  • япония-
  • коронавирус

Броят на участниците в церемониите по откриване и закриване на Олимпийските игри може да бъде намален

Обмислят нов формат на олимпийските игри в Япония - 1
Снимка: БГНЕС

Японското правителство и организационният комитет на Олимпиадата в Токио обмислят опростена версия на Игрите заради глобалното разпространение на коронавируса. Това заяви днес губернаторът на Токио Юрико Койке.

"Бихме искали да обмислим различни варианти, сред тях има рационализация и опростяване на формата. В същото време трябва да постигнем разбиране от страна на нашите граждани", каза Койке.

По-рано най-големият вестник в страната "Йомиури" съобщи, че властите в страната искат провеждането на олимпиадата да бъде в нормален формат, но продължаващата трудна ситуация с коронавируса ги кара да обмислят възможността за по-опростени игри. Според източници броят на участниците в церемониите по откриване и закриване на Олимпийските игри може да бъде намален. Ще има и ограничения за броя на зрителите по стадионите.

Японската страна обмисля възможността да проведе задължително тестване на коронавирус не само за спортистите и членовете на отборите, но и за всички фенове. Може да се наложат ограничения за движението на спортисти извън Олимпийското село, където те ще бъдат настанени.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА