8 Юни, 2020 18:31 1 148 1

Серия "А" ще се реши с плейофи, ако има нова вълна на коронавирус

  • вълна-
  • серия а-
  • коронавирус-
  • ръководство-
  • федерация-
  • италия-
  • плейофи

Това решиха ръководителите на италианската футболна федерация

Серия "А" ще се реши с плейофи, ако има нова вълна на коронавирус - 1
Снимка: БГНЕС

В Италия взеха решение по какви критерии ще се определи крайното класиране в Серия “А” при нов случай на спиране на първенството. От следващата седмица шампионатът се подновява с надежда да приключи най-късно на 2 август, но ръководителите решиха още сега да се застраховат, ако има втора вълна на пандемия от коронавирус. Планът е да се приложи система с плейофи/плейаути или използването на специален алгоритъм за изчисляване на точките.

С 18 срещу само 3 гласа беше решено, че ако се наложи шампионатът да бъде прекъснат преди 10 юли, то ще следват плейофи/плейаути за местата, определящи кой ще е първенец, кой ще играе в Шампионската лига и Лига Европа, както и кой ще изпада.

Ако обаче коронавирусът “удари” след 10 юли, то сезонът ще бъде спрян веднага и активът на всеки отбор ще бъде изчислен въз основа на алгоритъм, при който под внимание ще се взима колко точки тимът има към този момент и колко евентуално би спечелил, ако можеше да доиграе мачовете си.

Методът на федерацията е към спечелените точки до момента да се добавят средноаритметичен актив, който се изчислява върху точките до момента и те могат да бъдат спечелени в оставащите мачове. Средноаритметичните точки са онези, които са балансирано разделени между домакинствата и гостуванияте и могат да бъдат спечелени.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Едър инвеститор

    1 0 Отговор
    Ква нова вълна,бе, всичко е точно, акциите ми хвърчат, за последните три месеца съм яко на зелено с едни мазни 35 бинки, наздраве и на печелившите - пестито