9 Юни, 2020 16:45 1 646 0

35-тият в световната ранглиста: Не знам дали тази пандемия не е краят на моята кариера

  • коронавирус-
  • контузия-
  • болка-
  • тенис-
  • отказване-
  • кариера-
  • пеля

Гуидо Пеля бе диагностициран с неврома на Нортън, което пречи изключително много на представянето му на корта

35-тият в световната ранглиста: Не знам дали тази пандемия не е краят на моята кариера - 1
Снимка: БГНЕС

№35 в световната тенис ранглиста Гуидо Пеля разкри, че може и да не се завърне към тениса, когато турнирите бъдат подновени след спирането вследствие на пандемията. Причината е, че аржентинецът бе диагностициран с неврома на Нортън – състояние, свързано с болка в стъпалото и често възпаление на нерва при възглавничките между третия и четвъртия пръст на крака. Състоянието е свързано с остра болка, парене и липса на чувствителност на възпалената зона. Всичко това засяга тежко играта на тенисиста, заради което Пела не е сигурен какво му предстои.

30-годишният левичар получи проблема след най-добрата година в своята кариера. През 2019-а той записа рекордните 36 победи и достигна до №20 в световната ранглиста като триумфира и със своята първа АТР титла в Сао Пуало. Освен това Пеля игра четвъртфинал на Уимбълдън, а в Маями за първи път достигна до топ 8 на Мастърс турнир.

През 2020-а Пеля достигна до трети кръг на Australian Open, след което спечели само един от четири мача по време на турнирите на клей в Южна Америка.

„Не знам дали тази пандемия не е краят на моята кариера. В момента всичко е несигурно. Не знам, дали ще се завърна на корта, усещам болка от 6 месеца. Не мога да предвидя какво ще се случи в бъдеще. Нека видим какво ще стане в тренировките. Ще следвам подход стъпка по стъпка“, обясни Пеля.

Той обаче не е оптимист, че през 2020-а отново ще има професионален тенис. „Не мисля, че тенисът ще се поднови тази година. Има много рискове от заразяване с вируса, включващи пътуванията по света.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА