13 Юни, 2020 12:30 1 674 5

Многобройни критики към Джокович заради турнира, който организира

  • джокович-
  • критики-
  • дистанция-
  • мерки-
  • коронавирус-
  • играчи-
  • опасност-
  • турнир

"Това е шокиращо, не мога да повярвам какво виждам", разгневи се Ник МакКарвъл

Многобройни критики към Джокович заради турнира, който организира - 1
Снимка: БГНЕС

Международни тенис експерти изразиха недоумение и дори възмущение от липсата на социална дистанция и предпазни мерки на благотворителния турнир Адриа Тур, организиран от Новак Джокович в Белград и още три балкански града.

Вчера Джокович, Григор Димитров, Доминик Тийм, Александър Зверев и други звезди на тениса дадоха пресконференция, след което проведоха демонстративни мачове на двойки пред сериозен зрителски интерес по трибуните. Самият Джокович защити липсата на превантивни мерки по време на надпреварата, като заяви, че всичко се случва според разпоредбите на сръбското правителство.

“Обстоятелствата и мерките тук са много различни в сравнение с други страни по отношение на пандемията. Загубихме много животи в Сърбия и това е ужасно – но, животът продължава и ние като атлети нямаме търпение да започнем отново да играем тенис. Някои могат да ме разкритикуват за провеждането на този турнир, но действаме по препоръки на сръбското правителство”, каза Джокера.

Според международните коментатори обаче случващото се в Белград е нередно. “Това е шокиращо, не мога да повярвам какво виждам. Играчите искат най-стриктни предпазни мерки на Ю Ес Оупън и казват, че дори може да не участват, но са окей с пълни трибуни, прегръдки, споделянето на един микрофон и селфитата”, коментира Ник МакКарвъл.

Според Майк Диксън основната критика трябва да е към самите тенисисти. “Щом сръбските власти са преценили, че е безопасно да се играе тенис пред зрители, това е тяхно решение. Но е доста учудващо, че тенисисти, пристигащи от различни страни, се прегръщат и не спазват социална дистанция, докато говорят за страховете си от участие в Ню Йорк”, каза той.

Популярният тенис анализатор Бен Ротънбърг счита, че щом няма нужда да се спазва никаква социална дистанция, то може да се провеждат официални турнири, а не демонстративни. “Докато гледам прегръдките и липсата на социална дистанция на Адриа Тур, направо забравям причината изобщо да съществува такъв турнир. Надявам се всичко да мине много добре, но тези гледки толкова скоро доста ме притесняват”, заяви Ротънбърг.

Днес започват и същинските мачове от турнира, като Григор Димитров ще се изправи Душан Лайович в ранния следобед и срещу Дамир Джумхур вечерта. Утре Гришо ще играе с водача в групата Доминик Тийм, а след това във финала ще играят първенците в двете групи. В другата група попаднаха Новак Джокович, Виктор Троицки, Александър Зверев и Филип Крайнович. Всички мачове ще се играят във формат два от три сета до четири гейма.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Аз съм

    8 0 Отговор
    На Балканите е така,Вие се пазете.Давайте момчета.
  • 3 йокин

    0 0 Отговор
    ТРЕБЕ ДА ВЪЗСТАНОВЯТ,ДАРЕНИТЕ,ЕВРА.
  • 4 нашия

    3 0 Отговор
    то това е и една от целите на турнира-да покаже колко са без здрав смисъл всички тия мерки-как ни вкарват във филм който е комичен -ако не беше трагичен=а авторитетите които протестират -сигурен съм че за първи път им чувате имената
  • 5 нашия

    4 0 Отговор
    лично аз гледам и се интересувам от тенис повече от 35 години -но тези 'авторитети в тениса' не съм ин чувал имената