Last news in Fakti

26 Юни, 2020 11:57 947 0

ФИФА ще раздаде 1,5 милиарда долара на националните федерации

  • фифа-
  • раздаване-
  • помощ-
  • пари-
  • криза-
  • коронавирус-
  • федерации

Всяка от 211-те асоциации, които са членове на ФИФА, ще получи безвъзмездна финансова помощ в размер на 1 милион долара.

ФИФА ще раздаде 1,5 милиарда долара на националните федерации - 1
Снимка: БГНЕС

ФИФА ще отдели 1.5 милиарда долара, за да помогне на националните федерации да се справят с последиците от пандемията от коронавирус, съобщиха от световната футболна федерация.

Всяка от 211-те асоциации, които са членове на ФИФА, ще получи безвъзмездна финансова помощ в размер на 1 милион долара. Ще бъде отпусната и допълнителна безвъзмездна помощ в размер на 500 хиляди долара за развитието на женския футбол. Всяка от шестте конфедерации ще получи по 2 милиона долара. Тези плащания ще бъдат извършени в първите два етапа от плана на ФИФА.

В третия етап на всяка национална федерация ще бъде предоставена възможност да кандидатства за заем в размер от 500 000 до 5 милиона долара, но сумата не трябва да надвишава 35% от годишните приходи. Ще бъде създаден специален комитет, който да контролира ефективността на изразходването на средствата. Той ще бъде ръководен от финландеца Оли Рен.

ФИФА одобри и годишния бюджет на организацията за 2021 година и въведе актуализиран календар за националните отбори. По-специално бяха одобрени промени в календара на европейските отбори, които вече ще могат да играят три мача вместо два в есенните прозорци, запазени за международни срещи на национални отбори.

Утвърден беше и регламент за олимпийските турнири по футбол за Игрите в Токио, които бяха отложени поради пандемията от коронавирус от 2020 до 2021 година. На Олимпиадата ще могат да участват само трима играчи над 23 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА