Last news in Fakti

29 Юни, 2020 07:32 4 307 3

Елица Василева разказа за COVID-19 в Италия

  • елица василева-
  • волейбол-
  • италия-
  • коронавирус

Приятелят на състезателката се разболял от коварния вирус

Елица Василева разказа за COVID-19 в Италия - 1
Снимка: БГНЕС

Една от най-добрите ни волейболистки - Елица Василева, застана пред камерата на NOVA, скоро след като се прибра от Италия. Там тя прекара времето на принудителната изолация. Последната година бе част от италианския Новара.

Елица посрещна екипа ни в компанията на любимата си племенница Аврора, за която се грижи с голямо удоволствие. С намигване Василева споделя, че покрай Аврора и децата на приятелките си все по-често се замисля и за свое. "Всички ми се доверяват, което означава, че може би усещат, че съм готова. Аз също мисля така", споделя волейболистката.

Тя разказа за мерките срещу разпространението на коронавируса, прилагани в Италия. "От гледна точка на проверки на излизащите от вкъщи беше много строго. Контролираха, спираха ме на улицата да ме питат къде отивам, защо съм толкова далеч от дома. Когато се прибирах към България, контролът беше много строг - на летища, на жп гари”, споделя Елица.

Тя е приятелка на една от най-големите звезди в световния волейбол - Александър Атанасиевич. Последните два сезона двамата живеят и играят заедно на Ботуша. След като се прибира у дома в Сърбия, Александър се разболява от коронавирус, както и още няколко играчи от националния отбор.

"Случи се на 10-12 ден от прибирането. Не се зарази в най-кризисното място - Италия, а му се случи в Сърбия. Преди това нямахме близки или познати заразени и не вярвахме в такава степен, че вирусът е силен. Симптомите му бяха висока температура, отпадналост, умора и болки в мускулите", казва волейболистката.

Двамата са заедно от три години. Събира ги спортът, но първата крачка прави сърбинът. "Много е мил, грижовен, романтичен и ненатрапчив. Много е внимателен. Така е възпитан, майка му държи на тези неща", споделя родната състезателка.

Тя се раздели с последния си клуб Новара след прекратяването на сезона и очаква нови предизвикателства, които засега изключват Италия.

"Имах доста оферти, но с мениджъра ми решихме да изчакаме. Предложенията бяха от много далеч, но аз съм във възраст, в която подбирам малко повече", признава Елица.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Подвеждащо заглавие

    6 0 Отговор
    Статията може да е всичко друго, но не и разказ "за COVID-19 В ИТАЛИЯ".

    Коментиран от #3

  • 2 Диверсант

    2 1 Отговор
    Е......И... През януари жената на мой приятел в София е преживяла най тежкия си грип през живота. В Италия още никой не говореше за КОВИД. ......... ПСИХО ТЕРОРИСТИ, ИЗТЪРКА ВИ СЕ ДИСКА
  • 3 Диверсант

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Подвеждащо заглавие":

    Абсолютно вярно. Защо не пишат какво се случва сега в Италия след като свалиха маските на криминалната шайка