Last news in Fakti

9 Юли, 2020 18:21 2 069 5

Нов бум на заразени в наш футболен клуб

  • миньор перник-
  • футбол-
  • коронавирус

Заразените с коронавирус футболисти са без сериозна симптоматика

Нов бум на заразени в наш футболен клуб - 1
Снимка: БГНЕС

Цели 11 души от Миньор Перник са заразени с коронавирус, съобщиха от РЗИ-Перник. Вчера от клуба съобщиха за един заразен.

„След извършено изследване на Футболен клуб „Миньор“ Перник по повод положителната проба на футболист от отбора, са регистрирани 11 положителни проби от изследваните 25. Всички положителни лица са футболисти, наложена им е карантина у дома.

Екипи на Дирекция „Надзор на заразните заболявания“ към РЗИ-Перник извършват епидемиологични проучвания на всички случаи, взети са противоепидемични мерки спрямо контактните лица”, информираха от РЗИ-Перник.

Заразените с коронавирус футболисти са без сериозна симптоматика, съобщи Мартин Жлябинков - секретар на община Перник и член на Управителния съвет на клуба. Те са чувствали леко неразположение и дискомфорт, без други оплаквания, уточни Жлябинков. Единствено преди дни висока температура е вдигнал Антон Славчев, който вече е добре, по данни от клуба.

Заразените футболисти са изведени от спортния лагер в с. Ковачевци и пътуват към домовете си, каза Жлябинков. Там те ще бъдат наблюдавани от РЗИ.

Няма случай на коронавирус в спортно-техническия щаб на отбора. На останалите футболисти, дали отрицателни проби, ще бъдат направени повторни. Ако те отново са с отрицателен резултат, футболистите ще могат да провеждат пълноценен тренировъчен процес, посочи Жлябинков.

Отборът е под карантина и ще напусне лагера в Ковачевци, когато РЗИ разреши, уточниха от община Перник.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лееекоо

    5 1 Отговор
    Неразположени .
  • 2 Наньо мозъка

    6 0 Отговор
    А някой дава ли си сметка, че от тия дневните цифри заразени дето ги обявяват сигурно половината са на футболисти и антуражите им ??

    Коментиран от #3, #4, #5

  • 3 Сделано в СССР

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Наньо мозъка":

    Утре като им направят втори тест , пак ще ги обявят. Сед 10 дена пак.
  • 4 Миризлив пор

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Наньо мозъка":

    Просто са под постоянен медицински контрол. Когато някой не хареса на лекаря и вече почва да се лекува. Ако имаше такъв контрол при всички други, естествено и уловените щяха да са повече.
  • 5 Лост

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Наньо мозъка":

    Интересно е в коя статистика ги водят. Защото да не се окаже, че бройката на заразените футболисти е по-голяма от официалната бройка за деня. В данните за вчера намаше толкова заразени в Перник. Ще видим колко са утре. А може и да ги водят на две места.