20 Юли, 2020 17:33 1 936 1

За първи път от 1956-а година няма да има "Златна топка"

  • златна топка-
  • футбол-
  • коронавирус

Това обявиха официално от France football поради безпрецедентната ситуация в света заради пандемията от коронавирус

За първи път от 1956-а година няма да има "Златна топка" - 1
Снимка: БГНЕС

За първи път от 1956-а година няма да се дава най-големият индивидуален приз във футбола – Златната топка. Това обявиха официално от France football поради безпрецедентната ситуация в света заради пандемията от коронавирус.

По този начин Лионел Меси и Меган Рапино ще почакат една година, за да научат техните наследници.

Според изданието такава година не трябва да се третира като обикновена. France football изтъква, че когато има съмнения в обстоятелствата, то е по-добре да има въздържание, отколкото да се продължава. Друга точка е, че трофеят предава „ценности, различни от примиреност, солидарност и отговорност, освен от спортни постижения.

Най-отговорният пример е, че от изданието не искат да „поставят звездичка” в списъка като трофей, спечелен при „изключителни обстоятелства”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 закривай

    3 1 Отговор
    Няма да има и футбол, тоя нагласен спорт.