Last news in Fakti

22 Юли, 2020 15:57 1 651 0

Обмислят отмяна на Олимпийските игри в Токио

  • отмяна-
  • коронавирус-
  • ситуация-
  • организационен комитете-
  • мори-
  • олимпийски игри-
  • ваксина

"Ако в средата на 2021 година нещата са същите, каквито са в момента, няма как да проведем Игрите", разкри шефът на организационния комитет Йоширо Мори

Обмислят отмяна на Олимпийските игри в Токио - 1
Снимка: БГНЕС

Организационният комитет на летните олимпийски игри в Токио допуска възможността за отмяна на форума. Това стана ясно от интервю на шефа на организационния комитет Йоширо Мори.

"Един от най-важните фактори за провеждането на състезанията е каква ще бъде ситуацията с коронавируса и кога ще се върнем към нормалността. По специално говорим за възможността да намерим ваксина срещу лекарството. Ако в средата на 2021 година нещата са същите, каквито са в момента, няма как да проведем игрите. Аз лично не мога да си представя, че тази ситуация ще продължи по този начин още една година", каза Мори.

Той също така намекна, че ще се обсъжда вариант, при който Олимпийските игри ще се провеждат без зрители.

"Ако няма друг изход ще трябва да обсъдим и това. В този случай може да възникне въпрос за отмяна на Игрите. Ако Олимпиадата се провежда с ограничен брой зрители, тогава тези мерки трябва да бъдат обосновани. Например - могат да гледат само японци", допълни Мори.

Олимпиадата в Токио бе отложена за следващата година и по програма трябва да се проведе между 23 юли и 8 август.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА