Last news in Fakti

26 Юли, 2020 14:55 1 481 1

Треньорът на младежите: Не подценявайте коронавируса!

  • димитров-
  • коронавирус-
  • подценяване-
  • младежки национален отбор-
  • футбол-
  • успехи-
  • здраве-
  • пандемия

"Потискащо е, че 30 години младежкият национален отбор не се е класирал за европейско първенство", заяви Александър Димитров

Треньорът на младежите: Не подценявайте коронавируса! - 1
Снимка: БГНЕС

Селекционерът на младежкия национален отбор Александър Димитров говори по много теми, свързани с българския футбол.

"Имам апел към хората и той е да се отнасят сериозно към COVID-19, защото е страшен вирус. Не е за подценяване, защото в България масово пренебрегваме опасността и мерките за сигурност. Това ме кара да си мисля, че ако не се спрем ще регистрираме много болни и много жертви. В този тежък за мен момент разбрах, че имам много приятели край себе си. Благодаря им сърдечно", започна Димитров пред "Събуди се" по „Нова телевизия“.

"Потискащо е, че 30 години младежкият национален отбор не се е класирал за европейско първенство. Искаме да нарушим тази тенденция. Тези играчи имат опит и се надявам да можем да нарушим черната тенденция. Това е бъдещето и на българския футбол, защото тези момчета трябва да играят редовно и в клубовете си, за да са на световно ниво".

"Имам голямо уважение към Димитър Пенев, Стойчо Младенов, Станимир Стоилов, Димитър Димитров и редица други. Искам да благодаря и на Иван Колев, който ме въведе във футболното треньорство. Като негов асистент преживях първия си голям футболен форум в Индонезия".

"В Берое и в Локомотив (Горна Оряховица) винаги идвах първи на тренировките и напусках последен, след целия персонал. Тук работата не е толкова ежедневна, но отново отговорността е голяма, вероятно и по-голяма, защото се защитава някаква национална кауза".

"Мисля, че отборът, който имам привилегията да водя в момента, има коренно различен манталитет от масата български футболисти. Те не се притесняват при посрещането на предизвикателствата и това вероятно е в резултат на класирането за европейските първенства до 17 и до 19-годишна възраст. Мисля, че тези момчета имат манталитетът на играчите от САЩ през 1994-та", завърши българският специалист.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много милиционери в България

    2 1 Отговор
    "Не е за подценяване, защото в България масово пренебрегваме опасността и мерките за сигурност. "