29 Юли, 2020 16:46 1 474 0

Гран При на Италия ще остане без публика

  • монца-
  • формула 1-
  • фенове-
  • коронавирус-
  • организатори-
  • гран при-
  • публика

На пистата "Монца" няма да има фенове на Формула 1

Гран При на Италия ще остане без публика - 1
Снимка: БГНЕС

Организаторите на Гран При на Италия във Формула 1 официално потвърдиха, че трибуните на пистата „Монца“ ще останат празни през тази година. Причина за това е пандемията от коронавирус и забраната на властите в областта Ломбардия за масови събирания до края на септември.

С обявяването на Гран При на Италия за „закрито“, стана ясно, че фенове няма да бъдат допуснати до нито едно от първите осем състезания през силно засегнатия от коронавирус пандемията сезон 2020. По този начин най-ранната възможност за присъствие на фенове става Гран При на Тоскана на „Муджело“, което ще се проведе само седмица след надпреварата на „Монца“. 

В областта Тоскана обаче, няма толкова строги мерки и би било възможно приемането на фенове. Ако и това не стане, то Гран При на Русия на 27 септември е почти сигурно, че ще бъде първото състезание през 2020, което ще приеме фенове, тъй като неговите организатори подновиха продажбата на билети преди три седмици.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА