Last news in Fakti

7 Август, 2020 22:00 3 929 22

Историческият първи мач между двете ЦСКА-та завърши 2:2 (ВИДЕО)

  • цска-
  • цска 1948-
  • футбол

Головете за новака в efbet Лига вкараха Мартин Камбуров (19) и Даниел Младенов (33), а за ЦСКА - Валентин Антов (45+3) и Али Соу (52)

Историческият първи мач между двете ЦСКА-та завърши 2:2 (ВИДЕО) - 1

ЦСКА 1948 и ЦСКА завършиха 2:2 в историческия мач, с който стартира новият сезон в efbet Лига. Головете за новака в efbet Лига вкараха Мартин Камбуров (19) и Даниел Младенов (33). Валентин Антов (45+3) и Али Соу (52) се разписаха за символичните гости. Головото шоу на Националния стадион "Васил Левски" бе помрачено от тежките травми, които получиха Димитър Пиргов и новото попълнение на ЦСКА Юрген Матей. Двамата се разбиха главите във въздушен двубой в края на първата част и бяха откарани в болница.

Срещата започна равностойно, като и двата отбора явно не искаха да рискуват. Все пак символичните гости владееха повече топката и още в 4-ата минута Тиаго Родригес опита да изненада Наумов с удар от дистанция, но стражът на ЦСКА 1948 внимаваше и изби. В следващите минути се разигра Рафаел Енрике, който на няколко пъти надбяга Димо Атанасов и поднесе добри топки в наказателното поле на домакините, но нямаше кой да ги завърши. 

Изненадващо резултатът бе открит в 19-ата минута от ЦСКА 1948. Гол вкара капитанът на тима Мартин Камбуров. Хубава атака на Галин Иванов и Васил Шопов завърши с елегантно подаване към ветерана, който с лекота отбеляза първия си гол с "червената" фланелка.

Тимът на Стамен Белчев можеше да възстанови равенството в 27-ата минута, когато Енрике сложи топката на главата на Али Соу, но голмайсторът на ЦСКА не уцели вратата. 

ЦСКА 1948 нанесе втори удар в 33-ата минута и прати съперника в нокдаун. Брадли Мазику сгреши при изнасянето на топката и отново Васил Шопов бе архитектът на головата атака.  Той достави топката на Галин Иванов, чийто удар беше блокиран от Турицов, но Дани Младенов дебнеше отблизо и за опитен голмайстор като него не бе трудно да направи 2:0.

В края на първото полувреме Юрген Матей и Димитър Пиргов се сблъскаха жестоко във въздушен двубой и се наложи медицинските щабове на двата отбора да влизат на терена. Окървавените им глави бяха бинтовани, но и това не помогна. Защитникът на ЦСКА Матей бе сменен от Ахмедов, който бърдо заяви присъствие на терена. Дълбоко в добавеното време на първата част Тиаго Родригес центрира от фаул, Ахмедов с глава върна към Антов, който насочи топката във вратата на Наумов. 

На почивката стана ясно, че и Пиргов не може да продължи мача и бе заменен от Симеон Петров. 7 минути по-късно Али Соу изравни резултата. Отново резервата Ахмедов бе в основата на попадението, след като се пребори за топката пред наказателното поле и допринесе тя да стигне до Али Соу. Гамбиецът показа превъзходните си качества и с мощен шут по диагонала не остави шансове на вратаря Наумов.
 
Изравнителният гол успокои страстите на терена и двата отбора заложиха на изчаквателната тактика. Първи можеха да ударят гостите в 72-ата минута, но Али Соу направи невероятен пропуск. Брадли Мазику го изведе очи в очи с вратаря Наумов, но нападателят шутира покрай вратата.

Четири минути преди края ЦСКА 1948 пропиля златен шанс да вкара трети гол. Меко центриране на Шопов намери Галин Иванов, но той не успя да отправи удар към вратата на Наумов и след това опасността бе предотвратена. Пред резервата Климентов също се откри добра възможност, но и той не успя да вкара. 


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаххаха

    41 7 Отговор
    Няма такъв срам! Само в България хахаххаха

    Коментиран от #5

  • 2 Потребител

    29 8 Отговор
    САМО ЦСКА!
  • 3 Реалист

    36 22 Отговор
    Изпуснахме Литекс, но точка е пак добре. Отново звуча химна на ЦСКА "Сърца Червени". Почувствах се горд като преди! Браво армейци! Смажете говедатаааа
  • 4 Кое цска

    11 9 Отговор
    Ивайло ,трий или пиши цифри и -букви.
  • 5 Офанзива

    20 13 Отговор

    До коментар #1 от "Хахаххаха":

    Ей рогат, скоро Ловчанлии се връщат в Микре
  • 6 Ицо

    15 4 Отговор
    ЦСКА Нацю бившата булка на Божко и настояща на Бацко не е ЦСКА
  • 7 Asdfg

    13 14 Отговор
    Ивайлоооо, пише се цска ТИРЕ СОФИЯ и цска 1948! Ивайлооооо, люляк ли си?

    Коментиран от #8

  • 8 Ивайло Борисов

    21 9 Отговор

    До коментар #7 от "Asdfg":

    Аз съм само цвят лилав,
    люляк съм, люляк съм...
  • 9 Доко

    15 7 Отговор
    Кой е новака това от 1948 или они дериват от утка си майна!
  • 10 Новичок

    10 6 Отговор
    Ивайло борисов е неграмотен и пише като ром(Циганин)
  • 11 А бе

    15 5 Отговор
    То сега като няма вече уефски, дербито ще е между ЦСКА та. Даже може да си направят ЦСКА шампионат.
  • 12 Мимчят

    14 4 Отговор
    Абе преди мача,много разбирачи и футболисти се каняха да бият с по 4,-5 гола другото по истинско цска и къде се скриха сега такива познавачи ,като селския стойко саката,дето го вадеше голям.То се знае ,че винаги каквото каже ,става обратно.маймун...
  • 13 Буда

    10 8 Отговор
    Българите мрат като мухи докато ортака на Черепа , крал с него години наред създава един никому ненужен и авсолютно фалшив Авиатор-Требич 48 .. не че този сбиротак не е създаден през 2016 г , но в мутренската държава , идиотизмите са ежедневие ! Вън бухалките от властта !
  • 14 Аман

    5 0 Отговор
    от черно тото!
  • 15 Факт

    16 0 Отговор
    Слабото ни първенство с фалшиви отбори е продукт на слабата ни държава. Разлика с Европа - от Земята до другия край на галактиката.

    Коментиран от #17

  • 16 Българин

    12 6 Отговор
    Браво на истинския български отбор. Равен с 10-те малки негърчета на Литекс, вместо да приключат мача с 3:0, сега Ловчанлии са със самочувствието от равен с ЦСКА в София
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Трудовакъ

    5 3 Отговор
    Aвтeнтичният ЦCКA e клaca нaд прeимeнувaния Литeкc, пълнeн c някaкви измиcлeни чуждeнци. Тия дeтo ce дeрaт зa мeнтeтo, крeщят зa някaкви брик+eти oт зaнибaрcки държaви, дeтo нямaт нaмирaнe нa кaртaтa. Бaтe Вeнци Cтeфaнoв e мнoгo прaв, чe oтбoритe ни ca пълни c вcякaкъв футбoлeн oтпaдък oт чужбинa, aмa кoй дa гo cлушa. И пocлe - зaщo cмe нямaли нaциoнaлeн oтбoр, зaщo cлeд "CAЩ- 94" имaмe caмo прoвaли? Aми зaтoвa, зaщoтo aмeрикaнcкoтo лятo бeшe лeбeдoвaтa пeceн нa пoдгoтвeнитe в eрaтa нa coциaлизмa футбoлни cпoртни кaдри. Тaзи cиcтeмa, въпрeки чe рaбoтeшe дoбрe, бeшe рaзбитa, a нa нeйнo мяcтo, кaквo? дa, пoзнaхтe - зaкрити дeтcкo-юнoшecки шкoли, cтaдиoни - руини (c изключeниe нa тoзи нa "Лудoгoрeц") и пoрoй oт чуждeнци oт кoли въжe. Тoвa e...

    Коментиран от #22

  • 19 Сърца червени

    1 3 Отговор
    Браво на младите българи! Сака, къде си бе сладур 4-5 гола, май толкова са ти вкарали пречките от Ловеч
  • 20 Левски 1914

    5 2 Отговор
    Г-н Борисов няма два града София, няма две НДК, няма две министерства, няма два национални стадиона, няма две президентства и т. н. и т. н. така че няма и две ЦСКА едното ловешкото е фалшиво а оригиналното ФАЛИРА.
  • 21 onq s konq

    1 0 Отговор
    А кога ще играят ЦСКА 1949 срещу ЦСКА 1950?
  • 22 Цецо

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Трудовакъ":

    Автентичният отбор е в несъстоятелност, играха два нови отбора, достигнали до А група по различни начини...