8 Август, 2020 16:56 2 247 6

Григор Димитров: Ако знаех, че някой се е заразил от мен, веднага щях да му помогна

  • димитров-
  • тенис-
  • зараза-
  • коронавирус-
  • отговорност-
  • съобщаване

"Отговорен човек съм, затова веднага съобщих като разбрах, че съм болен от COVID-19", призна българският тенисист

Григор Димитров: Ако знаех, че някой се е заразил от мен, веднага щях да му помогна - 1
Снимка: БГНЕС

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров даде откровено интервю пред "Tennis Majors", в което говори за коронавируса и призна, че никога преди не е оценявал простите неща и никога не е разчитал толкова на най-близките си.

„Представете си позицията на хората, които са имали контакт с мен. Например дете, семейство, което не може да си позволи нищо. Какво правиш в такъв случай? Не мога да позволя тази отговорност да тежи на главата ми до края на моя живот“, сподели Григор като отговор на въпрос защо веднага е споделил, че е болен от коронавирус.

„Трябваше да известя хората, така че да вземат правилните предпазни мерки веднага. Ако знаех за случай на заразен, който е заболял, тъй като аз съм бил причината за това, най-вероятно щях да му помогна. Да, ние сме спортисти. Да, играем на най-високо ниво, но сме като всички останали. Ако мога да дам обратна връзка, мога да кажа, че съм тук и съм отворен към разговори. Винаги съм бил много открит и честен човек“, каза Димитров.

„Едно от най-добрите неща, които всъщност научих, е как в моменти като този наистина търсиш хората, които те поддържат жив. Тези, на които се уповаваш. Всъщност съм благодарен, че имах това време, в което бях сам. Не беше лесно. Никой не иска да остане 3 седмици сам, нали?“, сподели през усмивка Григор.

„Винаги съм бил много благодарен човек. Но напоследък станах още повече. Всеки ден излизам и се наслаждавам на простите неща. Никога не съм оценявал простите неща в живота си, както сега.

"Като спортист, състезаващ се на най-високо ниво, правя всичко възможно да поддържам тялото си в най-добрата форма, която съм имал в живота си. Смятам, че през последните дни имам страхотен прогрес.

 Имах няколко дни, в които не се чувствах толкова добре. Енергията ми не бе на нормалното ниво. Трябваше да намаля темпото в тренировките. Това е процес. Сега не разчитам на чудеса. Искам просто да правя всичко по правилния начин и да прогресирам“, сподели Григор.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дельо Хайдутин

    2 0 Отговор
    И сега не е късно .Вече знаеш.
  • 2 ХАН КРУМ

    6 5 Отговор
    РЕСПЕКТ ,ГРИШО БЪЛГАРСКИЯ ДУХ Е СИЛЕН ТИ СИ БЪДЕЩИЯ №1 В ТЕНИСА
  • 3 Румен

    7 7 Отговор
    Що лъжеш бе Григореее. Нямаш никакво заболяване. Кой ти каза да казваш така .Никой не те обича тебе

    Коментиран от #6

  • 4 Д-р Хаус

    2 2 Отговор
    Абе май не обяви веднага, че е болен. Изигра един мач, в който и коментаторите разбраха, че видимо не е добре. След това се отказа от следващия, замина за Монако и чак от там обяви, че е заразен
  • 5 Крадец

    1 5 Отговор
    Еееех,защо не ме зарази Гришо,сега да взема някой лев !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.