Last news in Fakti

9 Септември, 2020 17:15 1 694 0

Отборът на наш национал: Дисквалифицираха ни от Шампионска лига заради фалшиви тестове за COVID-19

  • слован братислава-
  • оплакване-
  • фарьорски острови-
  • дисквалификация-
  • уефа-
  • шампионска лига-
  • служебна загуба-
  • фалшиви-
  • тестове

"Тестовете, които ни направиха на Фарьорските острови са напълно фалшиви", твърдят от Слован Братислава

Отборът на наш национал: Дисквалифицираха ни от Шампионска лига заради фалшиви тестове за COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС

Шампионът на Словакия Слован (Братислава), където играе българският национал Васил Божиков, обяви, че несправедливо е бил изхвърлен от Шампионската лига след служебна загуба с 0:3 от фарьорския Клаксвик.

При пристигането си във Фарьорските острови за мача на 19 август делегацията на Слован е била подложена на тестове за COVID-19. Оказало се, че единият от масажистите на словашкия тим е заразен. За това целият отбор е поставен под изолация и не можеше да играе срещу Клаксвик.

УЕФА разреши Слован да прати втория си отбор за мача, но се оказа, че при пристигането в Торсхавн и при във втората група има заразени. Затова фарьорският тим получи служебна победа и се класира за втория квалификационен кръг на Шампионската лига.

Сега словашкият шампион изрази съмнения за резултатите от фарьорската лаборатория и заподозря, че умишлено са били представени положителни тестове. Всички от двете групи на Слован, пътували до Торсхавн, са се подложили на пълни изследвания при завръщането си в Братислава. Те са показали, че никой не е заразен и не е боледувал от COVID-19.

„Съмняваме се в направените тестове във Фарьорските острови и истинността на техните резултати. След завръщането в Словакия направихме пълни изследвания. Дори при масажиста, който трябваше да е заразен, резултатите са отрицателни. Тестове бяха направени и по технология, показваща дали човек, който не е имал симптоми е преболедувал коронарируса. Дори и за такъв случай нямаме положителен резултат. Добре знаем, че тези факти няма да променят решението на УЕФА, но сме длъжни да ги направим публично достояние. Чувстваме се изключително ощетени. Тъжни сме, тъй като загубихме по нечестен начин и ни беше отнета възможността да се борим за влизане в групите на Шампионската лига“, обявиха от Слован.

Както е известно, тимът от Братислава не пусна капитана си Васил Божиков за мачовете на националния ни отбор с Ейре (1:1) и Уелс (0:1) от Лигата на нациите. Причината беше ситуацията с коронавируса в отбора и фактът, че Божиков ще трябва да премине през петдневна карантина след завръщането си в Словакия, а това щеше да му попречи да играе за Слован.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА